Antena Meniu Search
x

Video Țările și orașele din Europa cu cele mai multe furturi din buzunare. România nici măcar nu apare în top 10

Dacă plănuiţi toamna aceasta un citybreak în Paris, oraşul iubirii, aveţi mare gijjă la buzunare. Nu sună deloc romantic, dar este unul dintre oraşele preferate de hoţi. La fel ca Milano şi Roma, unde Colosseumul, Fontana di Trevi sau celebrul Dom sunt obiectivele turistice în jurul cărora au loc cele mai multe furturi. Este concluzia unui nou studiu făcut de britanici.

de Redactia Observator

la 08.09.2023, 17:34

Vezi și

Italia este prima în topul hoţilor de buzunare. Turiştii care au vizitat obiectivele turistice din oraşe precum Roma, Milano sau Florenţa au avut parte de experienţe neplăcute din cauza jafurilor.

Nici în Franţa nu suntem mai în siguranţă. Dintr-un milion de turişti care vizitează Parisul, 283 de oameni sunt jefuiţi. Topul destinaţilor în care riscăm să rămânem fără bani este completat de Olanda şi Spania, în special oraşul Barcelona.

De cealaltă parte avem şi ţări în care putem să ne simţim ceva mai în siguranţă. În Irlanda statisticile au arătat că au avut loc în jur de 30 de furturi, iar în Polonia 18, cifre raportate la un milion de turişti. Spre norocul nostru, România nici măcar nu apare în top 10 al ţărilor în care se fură din buzunare... cel mai mult. 

Ce ne recomandă autorităţile?

În cazul în care suntem victimele unui furt în vacanţă, să facem neapărat plângere la poliţie pentru ca ulterior să putem folosi asigurarea de călătorie.

De asemenea, să aveţi copii ale documentelor stocate online şi neapărat instalate aplicaţiile prin care se poate vedea unde se află telefonul dumneavoastră în cazul în care v-a fost furat.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Țările și orașele din Europa cu cele mai multe furturi din buzunare. România nici măcar nu apare în top 10