Antena Meniu Search
x

Tată forţat să-şi vândă maşina pentru a plăti datoria de 1.300 de dolari făcută de fiul său, jucându-se pe telefon, în Marea Britanie

Un tată a fost nevoit să îşi vândă maşina pentru a putea acoperi costurile fiului său care a făcut o datorie de 1.300 de dolari după ce s-a jucat o oră pe telefonul mobil.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 29.06.2021, 16:07

În Imagine: Un băiat se joacă pe telefonul mobil
Tată forţat să-şi vândă maşina pentru a plăti datoria de 1.300 de dolari făcută de fiul său - Shutterstock

Ashtaz Mutaza, în vârstă de 7 ani, nu a cerut permisiune atatălui şi a butonat telefonul accesând diferite opţiuni suplimentare pentru jocul său preferat. Nu s-a gândit însă că îşi va băga tatăl în faliment.

Muhammad, în vârstă de 41 de ani, şi-a dat seama de gafa făcută de băieţel în momentul în care a găsit pe mail 29 de chitanţe electronice pentru tranzacţii cuprinse între 2 lire sterline şi 100 de lire sterline pentru un joc cu monştri dragoni, „Rise of Berk”.

Pagubă de 1.300 de dolari după o oră de joacă

Tatăl trebuie acum să îşi vândă maşina, marca Toyota Aygo, pentru a acoperi factura făcută prin Apple iTunes în valoare de 1.289,70 de lire sterline.

Pe acelaşi subiect

„La început, gândul meu a fost că sigur trebuie să fie o greşeală. Nu m-am gândit niciodată că ar fi posibil să cheltuiesc atâţia bani pentru un joc pentru copii” a spus Muhammad, medic de profesie .

Ashtaz s-a jucat timp de o oră pe telefonul tatălui său, timp în care bărbatul nu avea habar că micuţul făcea tranzacţii suplimentare pentru anumite beneficii în joc, fiecare în valoare de până la 109 lire sterline, potrivit The Sun.

Muhammad locuiește împreună cu soția, Fatima, în vârstă de 37 de ani, și copiii Ashaz, Areefa, ambii în vârstă de 11 ani și Aliyah, în vârstă de doar un an, în nordul Țării Galilor.

Apple nu a comentat acest caz, dar compania a declarat anterior că astfel de accidente sunt considerate „foarte serioase”, îndemnându-i pe părinţi să fie întotdeauna precauţi atunci când cei mici navighează online.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Tată forţat să-şi vândă maşina pentru a plăti datoria de 1.300 de dolari făcută de fiul său, jucându-se pe telefon, în Marea Britanie