Antena Meniu Search
x

Foto O mamă de 34 de ani a fost salvată de copiii ei de 5 și 7 ani, după ce a căzut pe scări, în Anglia

O mamă de 34 de ani a fost salvată de copiii ei, o fetiță de 7 ani și un băiețel de 5 ani, care au sunat la salvare atunci când au găsit-o prăbușită, inconștientă, la baza scărilor din locuința lor din Staffordshire, în Marea Britanie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 04.06.2021, 16:26

Rebecca Holford și copiii ei, Neve și Billy
O mamă de 34 de ani a fost salvată de copiii ei de 5 și 7 ani, după ce a căzut pe scări și și-a pierdut conștiința, în Anglia - Daily Mirror

Rebecca Holford spune că nu-și amintește căderea, ci chipul unui paramedic care deja îi acorda primul ajutor. Din fericire, fetița de 7 ani a femeii, Neve, și frățiorul mai mic, Billy, au avut inițiativa de a suna la numărul de urgență pentru a cere ajutor.

Cu multă stăpânire de sine, Neve a luat telefonul și a apelat 999, în timp ce anxiosul Billy și-a acoperit mama cu o pătură să-i țină cald, repetând continuu: ”Mama mea a murit”.

Femeia a căzut pe scări și a rămas inconștientă

Șefii serviciului de ambulanță au lăudat curajul copiilor pentru cum au gestionat situația de criză în care se aflau.

Pe acelaşi subiect

"Sunt atât de mândră de ei. Sunt uimitori, amândoi", a spus mama copiilor, pentru Mirror.

Femeia a spus că își amintește că a urcat la etaj, joi dimineață, însă nu știe cum a ajuns la capătul scărilor, unde, cel mai probabil, a rămas inconștientă vreme de mai bine de jumătate de oră.

Fetița de șapte ani a apelat numărul de urgență și i-a spus operatorului că are nevoie de ajutor pentru mama ei ”pentru că nu mai este trează”.

„A spus că mami a căzut și nu o pot trezi”, povestește Rebecca Holford.

Fetița de 7 ani a sunat la ambulanță și a cerut ajutor

În mod incredibil, Neve a reușit să ofere serviciului de ambulanță adresa completă și a numărat respirațiile mamei, la indicațiile operatorului 999, până la sosirea echipajului de ambulanță.

Rebecca, care este diabetică și care a suferit patru operații la spate în ultimii doi ani, a spus: „Întotdeauna le-am spus că, dacă se întâmplă ceva, dacă se întâmplă ceva, asta trebuie să facă. Neve a făcut exact cum i-am spus”, a mai spus femeia.

Ba chiar copila a avut prezența de spirit să apeleze un prieten de-al Rebeccai și un alt vecin, pentru a le spune ce s-a întâmplat.

„Billy s-a dus să ia o pătură, este un băiețel foarte grijuliu”, a spus Rebecca. ”Sunt tare norocoasă că au fost cu mine, nu știu ce s-ar fi întâmplat sau cât timp aș fi fost acolo altfel", a mai spus ea.

Mama copiilor suferă de diabet și fusese supusă mai multor operații la spate

În dimineața în care s-a întâmplat incidentul, Rebecca a spus că se simțea rău și că avea dureri de cap. Ea crede că acea cădere pe scări a fost cauzată de o infecție a urechii interne, pentru care i s-au administrat antibiotice.

După ce s-a întors acasă de la spitalul din Stoke în acea seară, și-a petrecut ziua îmbrățisându-și copiii și urmărind filme.

O purtătoare de cuvânt a serviciului de ambulanță a declarat pentru The Mirror: „Am primit un telefon 999 de la o fetiță foarte curajoasă, în jurul orei 11.30 dimineața, joi, 27 mai, raportând că mama ei a căzut pe scări. În timpul apelului, fata a reușit să furnizeze evaluatorului de apeluri adresa, a explicat ce s-a întâmplat și că avea un frate mai mic în casă cu ea. Îi încurajăm pe toți părinții să-și învețe copiii cum să reacționeze în situații de criză”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O mamă de 34 de ani a fost salvată de copiii ei de 5 și 7 ani, după ce a căzut pe scări, în Anglia