Antena Meniu Search
x

Tatăl și fiica au murit la o oră distanță, mama s-a stins după trei zile. O întreagă familie ucisă de Covid, în Italia

O întreagă familie a fost ucisă de Covid, în doar câteva zile. Tragedia a avut loc în Italia, la Pistoia, un oraș din regiunea Toscana. Tatăl și fiica au murit la o oră distanță, în timp ce mama s-a stins după patru zile.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 22.12.2021, 12:41

Tatăl și fiica au murit la o oră distanță, mama s-a stins după trei zile. O întreagă familie ucisă de Covid, în Italia - iltirreno.gelocal.it / Profimedia

Guido Martinelli, în vârstă de 86 de ani, era internat la spitalul Santo Stefano di Prato, în timp ce fiica lui Roberta, în vârstă de 53 de ani, era sub supravegherea medicilor, în unitatea din Ponte a Niccheri, la Florența. 

Tatăl și fiica, uciși de Covid la o oră distanță

Vineri, 17 decembrie, Guido și Roberto au murit la o oră distanță. Mama, Vittorina Spadi, o femeie în vârstă de 80 de ani, de asemenea internată în spital după ce s-a infectat cu coronavirus, s-a stins câteva zile târziu, pe 20 decembrie.

Potrivit publicației La Nazione, niciunul dintre ei nu era vaccinat împotrica Covid-19. 

Pe acelaşi subiect

Familia era originară din cătunul La Secchia, din municipiul Abetone Cutigliano, dar locuia în Spignana. Roberta Martinelli era căsătorită și ave doi copii foarte mici. 

"Într-un astfel de moment, gândurile mele sunt alături de familie. Vreau să exprim durerea noastră, a tuturor. Trebuie să ne vaccinăm, să purtăm mască, să respectăm distanța, să ne spălăm și să ne dezinfectăm des pe mâini", a transmis primarul din San Marcello Piteglio, Luca Marmo.

Varianta Omicron înspăimântă Italia

Institutul Naţional de Sănătate (ISS) a a anunțat, în urmă cu câteva zile, că varianta Omicron se răspândeşte rapid în Italia, cu noi cazuri identificate în nordul şi sudul ţării. „Unele măsuri, cum ar fi obligativitatea purtării măştilor chiar şi în aer liber, ar putea fi luate în curând”, a declarat pentru ziar Franco Locatelli, unul dintre principalii consilieri ştiinţifici ai Guvernului. 

Italia, prima ţară occidentală care a fost afectată puternic de pandemie la începutul anului trecut, a înregistrat o creştere a numărului de noi infecţii şi decese în ultimele săptămâni, dar numărul zilnic de cazuri rămâne cu mult sub alte ţări europene, cum ar fi Marea Britanie şi Germania.

La începutul săptămânii trecute, Roma a prelungit starea de urgenţă COVID-19 până la 31 martie şi a decis că toţi vizitatorii din ţările UE trebuie să facă un test înainte de plecare.

Noi măsuri anti-COVID în Italia

Persoanele care au fost vaccinate sau s-au recuperat recent după boală au acces în interiorul barurilor şi restaurantelor, muzeelor, cinematografelor, cluburilor şi la evenimente sportive.

Italia, unde vaccinarea este deja obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii, personalul şcolilor, poliţie şi armată, ar putea extinde obligaţia de vaccinare pentru toţi lucrătorii din ianuarie.

Amenzile pentru cei care se prezintă la locul de muncă fără a fi vaccinaţi cu schema completă variază între 600 de euro şi 1.500 de euro. De asemenea, sunt prevăzute amenzi şi pentru cei care nu verifică certificatul verde: amenzile sunt cuprinse între 400 şi 1.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Tatăl și fiica au murit la o oră distanță, mama s-a stins după trei zile. O întreagă familie ucisă de Covid, în Italia