Antena Meniu Search
x

Video „Sunt în prima linie în Mariupol”. Cum arată reportajele singurului jurnalist străin cu acces în armata Rusiei

Un reporter din China pare să fi obținut acces exclusiv la trupele ruse care au invadat Ucraina. Cu jachetă și cască de protecție, reporterul chinez Lu Yuguang stă la marginea unui drum, în timp ce un tanc rusesc trece pe lângă el. „Sunt în prima linie la Mariupol”, spune el în fața camerei, apoi intervievează un soldat din trupele lui Vladimir Putin.

de Redactia Observator

la 16.03.2022, 10:48

„Sunt în prima linie în Mariupol”. Cum arată reportajele singurului jurnalist străin aflat în tabăra Rusiei - captura video

Lu, un reporter de război cu experiență pe front, este poate singurul corespondent străin care relatează din partea trupelor ruse, în timp ce acestea continuă invazia brutală a Ucrainei, notează The Guardian.

De aproape trei săptămâni, el a însoțit militarii ruși în orașele aflate sub atac, inclusiv la Mariupol, unde autoritățile locale spun că mii de oameni au fost uciși.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Reporterul chinez pare să fi obținut acces exclusiv în tabăra Rusiei

În 2 martie, el l-a intervievat pe liderul autoproclamatei republici din Donețk, Denis Pușilin. Lu a spus că miliția de la Donețk nu se poate compara cu forțele ucrainene, „dar cu ajutorul forțelor ruse, miliția din estul Ucrainei a eliberat 40 de zone rezidențiale în cadrul liniei administrative. Iar victoria continuă să se extindă”

O campanie de lungă durată a guvernului rus împotriva mass-mediei independente s-a intensificat de la începutul războiului, printre cei străini fiind forțați să pună capăt operațiunilor după ce Vladimir Putin a semnat o lege care prevede pedepse de 15 ani de închisoare pentru ceea ce Kremlinul consideră „știri false”. Ca atare, accesul neobișnuit al lui Lu la armata rusă este în contrast puternic cu cel al altor reporteri. De asemenea, a alimentat întrebări cu privire la amploarea cooperării dintre Moscova și Beijing.

China a semnat cu Rusia un parteneriat ”nelimitat”

De când China a semnat un parteneriat ”nelimitat” cu Rusia, cu puțin timp înainte ca Moscova să înceapă invazia în Ucraina, Beijingul s-a străduit să echilibreze sprijinul său pentru Moscova cu condamnarea globală a invaziei și a unor ramuri de sancțiuni internaționale. 

În exterior, a căutat să mențină o poziție neutră în conflict, dar refuză să eticheteze actul Rusiei drept o invazie sau lupta drept război și a amplificat narațiunile anti-occidentale, dând vina pe SUA și NATO pentru conflict. Beijingul a promovat, de asemenea, dezinformarea și propaganda Rusiei.

Potrivit unui profil postat pe site-ul televiziunii Phoenix TV, Lu Yuguang este un fost ofițer de marina din Armata Populară de Eliberare, care a locuit la Moscova timp de câteva decenii și a acoperit evenimente, inclusiv războiul din Cecen, unde ar fi avut protecție militară rusă. El a primit mai multe premii de la guvernul și armata rusă pentru reportajele sale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » „Sunt în prima linie în Mariupol”. Cum arată reportajele singurului jurnalist străin cu acces în armata Rusiei