Antena Meniu Search
x

"Telenovela Rubiales" ia amploare. Parchetul spaniol, plângere împotriva fostului şef al Federaţiei Spaniole de Fotbal: care sunt acuzaţiile

Parchetul spaniol a depus o plângere împotriva președintelui suspendat al Federației Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, "pentru infracțiuni de agresiune sexuală și constrângere" față de Jennifer Hermoso, potrivit unui comunicat citat de CNN.

de Redactia Observator

la 08.09.2023, 18:27

"Telenovela Rubiales" ia amploare. Parchetul spaniol a depus o plângere împotriva lui Luis Rubiales: care sunt acuzaţiile
"Telenovela Rubiales" ia amploare. Parchetul spaniol a depus o plângere împotriva lui Luis Rubiales: care sunt acuzaţiile - Profimedia Images

Plângerea deschide calea pentru începerea unei anchete oficiale împotriva lui Rubiales și pentru strângerea de prove, care ar putea duce la acuzații.

"Jenni Hermoso s-a referit, de asemenea, în declarația sa, la faptul că atât ea, cât și persoanele din jurul ei au suferit presiuni constante și repetate din partea lui Luis Rubiales și a anturajului său profesional", se arată în comunicatul de presă al procuraturii.

Hărţuirea ar putea constitui o infracţiune de constrângere, crede procurorul care se ocupă de caz

"Procurorul consideră că această hărțuire ar putea constitui o infracțiune de constrângere", se mai arată în comunicat, adăugând că "solicită să se ceară informații autorităților australiene cu privire la clasificarea infracțiunilor împotriva libertății sexuale în dreptul lor penal".

Pe acelaşi subiect

CNN a contactat Federația Spaniolă de Fotbal pentru a afla dacă Luis Rubiales are vreo apărare legală, dar aceasta a precizat că nu are detalii în acest sens, deoarece Rubiales - care a fost suspendat de FIFA - nu poate folosi resursele juridice ale RFEF.

Rubiales nu a demisionat încă, deşi a fost suspendat pentru 90 de zile

Parchetul spaniol a deschis o anchetă în cazul lui Rubiales la 28 august, precizând că o va contacta pe Hermoso în termen de două săptămâni pentru a o "informa cu privire la drepturile sale în calitate de victimă a unei presupuse infracțiuni de agresiune sexuală".

Rubiales a fost deja suspendat de FIFA pentru 90 de zile. Cu toate acestea, el nu a demisionat, iar procedurile interne sunt încă în curs de desfășurare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "Telenovela Rubiales" ia amploare. Parchetul spaniol, plângere împotriva fostului şef al Federaţiei Spaniole de Fotbal: care sunt acuzaţiile