Antena Meniu Search
x

Televiziunile din Rusia difuzează imagini din Severodoneţk şi dau vina pe ucraineni pentru distrugeri. În Lisichansk, patru oameni au murit sub dărâmături

Trupele ucrainene continuă să reziste la Severodoneţk, oraşul din Donbas prefăcut aproape total în ruine, unde mii de civili sunt lipsiţi de hrană, apă sau îngrijiri medicale. Atacurile armatei ruse s-au extins şi asupra unui oraş vecin, probabil următoarea ţintă a ofensivei. Război Rusia-Ucraina, ziua 114.

de Redactia Observator

la 22.06.2022, 14:08

Vezi și

Televiziunile ruse difuzează imagini ale distrugerilor din Severodoneţk, pentru a-i acuza pe ucraineni că refuză să depună armele şi să pună capăt suferinţei localnicilor. Guvernatorul ucrainean al regiunii Lugansk recunoaşte că evacuarea celor rămaşi în oraşul asediat a devenit imposibilă.

În localitatea vecină, Lisichansk, patru oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi şapte au fost răniţi după ce o rachetă a lovit un centru cultural unde zeci de oameni îşi căutaseră adăpost. Supravieţuitorii sunt în stare de şoc. 

Anatoli Kaliahin, localnic: Am auzit ţipete, ţipete groaznice. Am alergat aici şi am găsit doar ruine şi corpuri neînsufleţite. 

Armata ucraineană răspunde cu aceeaşi monedă. Tot în regiunea Luhansk, un depozit de muniţii al ruşilor a fost distrus într-o uriaşă explozie. 

Pe acelaşi subiect

Ucraina, ziua 114 de război

Ucrainenii îşi pun speranţele în sporirea ajutorului militar occidental. Chiar în timpul vizitei de ieri la Kiev, preşedintele Macron a anunţat că alte şase obuziere Caesar au plecat din Franţa spre fronturile Ucrainei, unde arme similare sunt deja în acţiune. 

După întâlnirea cu Macron şi ceilalţi lideri europeni, Volodimir Zelenski a apărut simultan, sub formă de hologramă, la patru forumuri de IT din tot atâtea capitale occidentale. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Este ceva neobişnuit ca preşedinţii sau şefii de guvern să folosească o hologramă pentru a se adresa oamenilor, dar acesta nu este singurul aspect din "Războiul Stelelor" pe care îl vom aplica. Vom învinge, şi noi, Imperiul. 

Cu totul altfel gândeşte conducerea de la Kremlin. Ministrul de externe Serghei Lavrov a acuzat republica Moldova că încearcă să şantajeze Rusia cu candidatura la Uniunea Europeană, pentru a obţine un preţ mai mic la gaze. Într-un alt interviu, pentru BBC, Lavrov a susţinut din nou că ţara sa "nu a invadat Ucraina", dar a recunoscut că Rusia "nu este absolut curată"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Televiziunile din Rusia difuzează imagini din Severodoneţk şi dau vina pe ucraineni pentru distrugeri. În Lisichansk, patru oameni au murit sub dărâmături