Antena Meniu Search
x

Iohannis, Macron, Scholz şi Draghi au vizitat orașul bombardat Irpin. Liderii europeni s-au întâlnit cu Zelenski

Preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi premierul italian Mario Draghi au ajuns la Kiev, unde se vor întâlni cu Volodimir Zelenski. Cei trei lideri europeni au călătorit împreună la bordul unui tren special, relatează media italiene şi germane, citate de AFP şi Reuters. Acestora li s-a alăturat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 17.06.2022, 07:53

UPDATE 14:00 Cei patru lideri europeni s-au întâlnit, la Kiev, cu președintele Zelenski. Macron Iohannis, Scholz și Draghi s-au fotografiat cu liderul ucrainean la intrarea în sediul preşedinţiei. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

UPDATE 13:20 Președintele Klaus Iohannis a ajuns, joi, în orașul martir Irpin, distrus aproape în totalitate de ruși. Șeful statului cere ca vinovații pentru "această tragedie de neimaginat" să fie trași la răspundere.

Prima reacție a rușilor după vizita liderilor europeni la Kiev

Pe acelaşi subiect

UPDATE 13:00 Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate, condus de Vladimir Putin, a lansat un mesaj dur la adresa preşedintelui francez Emmanuel Macron, a cancelarului german Olaf Scholz şi a premierului italian Mario Draghi, care au vizitat joi Kievul. Rusul l-a ignorat pe Klaus Iohannis în reacția sa. 

UPDATE 11:50 Emmanuel Macron, Olaf Scholz, Mario Draghi şi Klaus Iohannis au ajuns în orașul Irpin, o suburbie a Kievului, distrusă aproape complet de bombardamentele armatei ruse. Volodimir Zelenski nu este cu ei. Se va întâlni cu ei puțin mai târziu, o conferintă de presă este programată la ora 15.00, potrivit televiziunii franceze BFM TV.

UPDATE 11:30 Mai multe alerte de bombardament au răsunat joi, la Kiev, unde preşedintele francez Emmanuel Macron se află în vizită împreună cu Klaus Iohannis, cancelarul german Olaf Scholz şi premierul italian Mario Draghi, relatează AFP. Liderii europeni se aflau într-un hotel în care au fost cazaţi.

Şase alerte de bombardament s-au auzit la Kiev, potrivit BFMTV, care semnalează o încălcare a spaţiului aerian.

Iohannis a ajuns la Kiev

UPDATE 10:15 Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Kiev

UPDATE 09:30 Cei trei lideri europeni, Macron, Scholz și Draghi au ajuns la Kiev și fost preluați deja de serviciile de securitate din gara centrală. Președintele Iohannis va ajunge în jurul orei 11, iar liderul de la Kiev îi va duce la Irpin.

La finalul călătoriei sale în România şi Moldova, preşedintele francez s-a alăturat miercuri seară, în Polonia, cancelarului german, Olaf Scholz, şi premierului italian, Mario Draghi.

Împreună s-au urcat într-un tren de noapte special închiriat, unde au avut o întâlnire de lucru miercuri seară pentru a se pregăti pentru întâlnirea de a doua zi cu preşedintele ucrainean Volodymir Zelenskyi

Şeful statului român Klaus Iohannis se va alătura delegaţiei joi dimineaţă, după ce a parcurs un alt traseu. Primele etape ale programului au fost ţinute secrete din motive de securitate.

Detaliile programului, ținute secrete

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski urmează să-i primească pe liderii europeni în cursul dimineţii, la Palatul Maryinsky, sediul Preşedinţiei, pentru discuţii considerate cruciale înainte de summitul european din 23 şi 24 iunie.

În jurul prânzului este programată o conferinţă de presă, urmată de un „prânz privat”.

Preşedintele francez ar urma să facă o plimbare pe străzile din Kiev, apoi să se întâlnească cu jandarmii francezi care participă la investigaţiile ucrainene privind crimele de război.

Plecarea delegaţiei este programată pentru seară, pe o rută similară, preşedintele francez fiind aşteptat la Paris vineri, în a doua parte a zilei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Iohannis, Macron, Scholz şi Draghi au vizitat orașul bombardat Irpin. Liderii europeni s-au întâlnit cu Zelenski