Antena Meniu Search
x

Templu budist din Thailanda, golit de călugări. Toți, inclusiv starețul, preferau metanfetamina în locul meditației

Un templu budist din centrul Thailandei a rămas fără călugări după ce toți membrii săi au picat testele antidrog. Toți au fost excluși și trimiși la o clinică pentru a urma un program de reabilitare, a declarat marți un oficial local, potrivit Le Figaro.    

De Redactia Observator la 29.11.2022, 22:24
Vezi și

Patru călugări, inclusiv un stareț de la un templu din districtul Bung Sam Phan, provincia Phetchabun, au fost testați pozitiv la metamfetamină luni, a declarat pentru AFP oficialul citat. "Templul este acum golit de călugări, iar sătenii din apropiere sunt îngrijorați că nu pot duce la îndeplinire anumte ceremonii", a precizat oficialul thailandez. Ceremoniile includ donarea, de către credincioși, de alimente călugărilor ca o faptă bună. Oficialul a spus că vor fi trimiși mai mulți călugări la templu, pentru a permite sătenilor să își practice obligațiile religioase.

Thailanda, centrul traficului internațional de metamfetamină

Thailanda este o țară de tranzit majoră pentru metamfetamina care pătrunde din statul Shan din Myanmar prin Laos, potrivit Biroului Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate. Pe stradă, pastilele se vând cu mai puțin de 20 de baht (aproximativ 0,50 dolari). 

Autoritățile din Asia de Sud-Est au făcut capturi record de metamfetamină în ultimii ani.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Templu budist din Thailanda, golit de călugări. Toți, inclusiv starețul, preferau metanfetamina în locul meditației