Antena Meniu Search
x

Tensiunea e la cote maxime în Catalonia! Confruntarea dintre Barcelona şi Madrid se apropie!

Tensiunea e la cote maxime în Catalonia, cu două zile înaintea controversatului referendum pentru independenţă.

Vezi și

Tensiunea e la cote maxime în Catalonia, cu două zile înaintea controversatului referendum pentru independenţă. Guvernul spaniol încearcă din răsputeri să oprească organizarea scrutinului, confiscă milioane de buletine electorale şi sigilează locaţii în care vor fi deschise secţiile. Votul e crucial şi pentru comunitatea de români din regiune, dar şi pentru viitorul Europei.

Confruntarea dintre Barcelona şi Madrid se apropie. Pentru a se ascunde de forţa Madridului, catalanii folosesc inclusiv mesaje codate pe reţelele de socializare.

Madridul nu-şi asumă niciun risc. Forţele Gărzii Civile descind în toate locaţiile, au confiscat milioane de urne şi de buletine electorale. 

Apele sunt încă greu de separat. 

Catalanii nu danseaza flamenco şi consideră că luptele de tauri sunt ceva barbar şi crud şi care ar trebui interzis. Acestea sunt argunemetele cu care vin cei din Barcelona pro separării de către Madrid.

De partea cealaltă, cei care merg pe integraţionism spun că nu este chiar aşa de adevărat şi că şi catalanii au multe lucruri în comun cu ceilalţi spanioli, ca de exemplu pasiunea pentru fotbal şi cinele târzii. 

În cazul unui succes pentru cei care vor separarea, independenţa ar putea fi declarată în maximum 48 de ore. 

Ce se întâmplă acum, poate fi un precedent pentru toată Europa. 

Efectele referendumului se văd deja în economia Spaniei. Investitorii străini îşi îndreaptă deja atenţia asupra ţărilor vecine. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Tensiunea e la cote maxime în Catalonia! Confruntarea dintre Barcelona şi Madrid se apropie!