Antena Meniu Search
x

Video Tensiunile au reizbucnit: Riposta armatei israeliene, după atacurile cu rachetă lansate din Fâşia Gaza

Militanţii palestinieni au lansat două rachete din Fâşia Gaza spre sudul Israelului. Au fost interceptate şi distruse în aer. În replică, avioane de vânătoare au lansat mai multe atacuri asupra unei tabere de antrenament Hamas. Tensiunile au reizbucnit după ce comandourile israeliene au ucis ieri şapte militari şi doi civili în timpul unui raid antijihadist în Cisiordania.

de Redactia Observator

la 27.01.2023, 22:52

Vezi și

Armata israeliană a bombardat, vineri, poziţii islamiste din teritoriul palestinian Fâşia Gaza, ca ripostă la atacuri cu rachete lansate pe fondul tensiunilor extreme din cauza unei operaţiuni israeliene în Cisiordania, iar ministrul Apărării, Yoav Galant, a avertizat cu o operaţiune terestră.

9 palestinieni, ucişi în urma atacurilor Israelului

Cel puţin şase rachete au fost lansate în cursul nopţii de militanţi islamişti din Fâşia Gaza spre sudul Israelului, iar unele au fost interceptate de sistemele antibalistice israeliene. În replică, armata israeliană a bombardat poziţii ale organizaţiei fundamentaliste Hamas din centrul şi sudul Fâşiei Gaza, inclusiv o fabrică subterană de rachete artizanale, potrivit site-ului Ynetnews.com, citat de Mediafax. Ministrul israelian al Apărării, Yoav Galant, le-a ordonat comandanţilor militari şi directorilor serviciilor de securitate să se pregătească pentru operaţiuni ofensive, fără a exclude posibilitatea unei intervenţii militare în Fâşia Gaza.

Egiptul, Qatarul şi Statele Unite depun eforturi pentru evitarea escaladării confruntărilor între Israel şi grupul militant Jihadul Islamic, după un raid militar israelian efectuat joi în oraşul Jenin, situat în Cisiordania, soldat cu zece morţi.

Pe acelaşi subiect

Administraţia de la Washington a exprimat preocupări în legătură cu intensificarea confruntărilor între armata israeliană şi militanţi palestinieni şi a îndemnat ambele părţi să diminueze tensiunile. Barbara Leaf, asistent al secretarului de Stat american responsabil de zona Orientului Mijlociu, a afirmat că este "regretabilă" moartea civililor în cursul raidului israelian, precizând că Washingtonul va cere informaţii din partea Israelului.

Administraţia de la Washington a pledat pentru acţiuni de reducere a tensiunilor, care intervin înaintea unui turneu pe care secretarul de Stat american, Antony Blinken, îl va efectua în Egipt, Israel şi Cisiordania în perioada 29-31 ianuarie. Barbara Leaf a criticat decizia Autorităţii Palestiniene de a suspenda coordonarea în materie de securitate cu Israelul în urma recentelor evenimente. "Nu credem că este o măsură adecvată în acest moment", a afirmat Barbara Leaf.

Tensiunile s-au amplificat în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est în ultimul an, iar armata israeliană efectuează constant operaţiuni de securitate după numeroase atacuri antiisraeliene. De la începutul acestui an, cel puţin 30 de palestinieni au fost ucişi în operaţiuni ale serviciilor de securitate israeliene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Tensiunile au reizbucnit: Riposta armatei israeliene, după atacurile cu rachetă lansate din Fâşia Gaza