Antena Meniu Search
x

Tentativă de asasinat la Kiev! Un lider militar din Ucraina a fost salvat chiar de soţia sa, după ce a fost ţinta unui atac armat

O tentativă de asasinat ce pare desprinsă dintr-un film de acţiune a avut loc în capitala Ucrainei, Kiev. Comandantul unui batalion de voluntari ceceni care luptă de partea Ucrainei a fost grav rănit de un individ care s-a dat drept jurnalist francez.

Vezi și

O tentativă de asasinat ce pare desprinsă dintr-un film de acţiune a avut loc în capitala Ucrainei, Kiev. Comandantul unui batalion de voluntari ceceni care luptă de partea Ucrainei a fost grav rănit de un individ care s-a dat drept jurnalist francez.

Originar din Odessa, Adam Osmaiev comandă un batalion de voluntari ceceni care luptă, de partea Ucrainei, împotriva rebelilor separatişti din Donbas. El a studiat în Marea Britanie şi dă adesea interviuri presei străine, aşa că nu s-a mirat când un pretins ziarist francez l-a anunţat că-i aduce un dar de la cotidianul "Le Monde". Osmaiev şi soţia sa l-au invitat în maşina lor pe individ dar, în loc de cadou, acesta a scos un pistol.

Avea o cutie şi, când a deschis-o, am văzut înăuntru un pistol Glock cu care a început, imediat, să tragă asupra lui Adam.

Atacatorul nu se aştepta, probabil, ca soţia lui Osmaiev, Amina Okuieva, să fie şi ea înarmată şi să riposteze. Femeia l-a rănit de mai multe ori şi ar fi continuat să tragă dacă pistolul nu i s-ar fi blocat.

Atacatorul nu avea nicio legătură cu presa franceză, fiind cetăţean rus. Poliţia a găsit asupra sa un paşaport ucrainean fals care atesta deplasări frecvente în Rusia şi Belarus.

Anchetatorii urmăresc mai multe piste dar bănuielile se îndreaptă spre actualul preşedinte al Ceceniei, aliat politic al lui Vladimir Putin.

Se poate presupune că este vorba de o răzbunare pentru atitudinea patriotică a familiei lui Osmaiev, pe care a demonstrat-o prin serviciul militar în unitatea de voluntari.

Rănit la piept, Osmaiev este internat în stare critică, dar stabilă. Agresorul său a suferit răni mai grave, inclusiv la coloana vertebrală. "Mă bucur că i-am dat ceea ce merita", a scris Amina pe o reţea socială. Adam Osmaiev a devenit cunoscut acum cinci ani, când Rusia l-a acuzat de complot pentru asasinarea lui Putin. A petrecut doi ani după gratii dar Ucraina a refuzat să-l extrădeze.

Eliberat după revoluţia "euro-maidan", el a preluat comanda batalionului de voluntari ceceni din care, bineînţeles, face parte şi soţia sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Tentativă de asasinat la Kiev! Un lider militar din Ucraina a fost salvat chiar de soţia sa, după ce a fost ţinta unui atac armat