Antena Meniu Search
x

Teroriștii Al-Qaida din Yemen i-au felicitat pe talibani pentru preluarea puterii în Afganistan

Filiala yemenită a Al-Qaeda i-a felicitat pe talibani pentru preluarea puterii în Afganistan și a promis să continue propriile campanii militare.

de Redactia Observator

la 19.08.2021, 14:15

Teroriștii Al-Qaida din Yemen i-au felicitat pe talibani pentru preluarea puterii în Afganistan
Teroriștii Al-Qaida din Yemen i-au felicitat pe talibani pentru preluarea puterii în Afganistan - Profimedia Images

"Această victorie și împuternicire ne arată că jihadul și lupta reprezintă modalitatea realistă, în baza legii islamice, prin care putem restabili drepturile şi de a-i expulza pe cotropitori şi ocupanţi", se arată într-un comunicat al militanților Al-Qaeda din Peninsula Arabică (AQAP).

Militanții Al-Qaeda spun că "jocul democraţiei" este un "miraj înşelător", o umbră trecătoare și un cerc vicios care începe cu un zero și se termină cu acesta”, potrivit comunicatului difuzat de site-ul SITE, care supraveghează reţelele jihadiste din lume, scrie AFP.

Jihadiștii Al-Qaeda din Yemen, cei mai periculoși

Talibanii l-au adăpostit pe liderul Al-Qaeda, Osama Bin Laden, în timpul guvernării sale din 1996 până în 2001, când forțele conduse de SUA l-au răsturnat ca răspuns la atacurile din 11 septembrie, dar săptămâna trecută luptătorii talibani au preluat controlul asupra capitalei Kabul. În prezent, SUA consideră AQPA ramura cea mai periculoasă a reţelei mondiale Al-Qaida şi a vizat combatanţi acesteia în Yemen după atentatele din 11 septembrie 2001.

Luni, combatanţii AQPA au sărbătorit revenirea talibanilor la putere în Afganistan cu două focuri de artificii şi trăgând cu armele în aer în unele provincii din Yemen. În recentele lor negocieri cu americanii, talibanii au promis că nu-i vor proteja pe combatanţii Al-Qaida, însă experţi consideră că cele două mişcări îşi vor menţine legăturile, dar într-un mod mai discret.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Teroriștii Al-Qaida din Yemen i-au felicitat pe talibani pentru preluarea puterii în Afganistan