Antena Meniu Search
x

Video "Teroriștii sunt în dormitorul meu”. Mesajul tulburător trimis de un băiețel de 10 ani surorii lui, înainte să fie răpit de Hamas

Război în Israel. Este a treia zi de panică în Israel. Cel puţin 700 de oameni au murit, printre care şi zeci de copii, iar alţi 2100 au fost răniţi. Sudul ţării este cel mai atacat, iar sute de părinţi îşi plâng copiii, ucişi de terorişti în stradă, în timpul unui festival de muzică. Oamenii simpli au fost luaţi ostatici de pe străzi iar alţii au fost ucişi la întâmplare. Rudele persoanelor răpite de teroriștii Hamas au dezvăluit mesajele înfiorătoare lăsate în urmă de acestea și au făcut declarații de-a dreptul șocante.

Theodora Massini
de Theodora Massini

la 09.10.2023, 10:06

„Tot ce am în viața mea, familia mea, lipsește. Sunt îngrozită din cauza fotografiilor și nu-mi vine să cred. Pare un film de groază care nu s-ar fi putut intâmpla niciodată. Dar s-a întâmplat”, a spus Gaya Kalderon pentru Sky News. Gaya, care are 21 de ani, locuiește în Tel Aviv. O mare parte din familia ei se află în Nir Oz, situat în sudul Israelului. Sâmbătă dimineața, teroriștii Hamas a intrat în sat.

Oamenii simpli, luaţi ostatici de pe străzi

Am fost îngrozită să mă trezesc sâmbătă dimineață și să primesc mesaje de genul „teroriștii sunt în dormitorul meu” și sora mea în vârstă de 16 ani îmi scria: „Sunt atât de speriată”, a continuat să povestească tânăra.

Tatăl ei, Offer, sora ei de șaisprezece ani, Sahar, și fratele ei, Erez, în vârstă de 10 ani, au fost răpiți din casele lor.

Pe acelaşi subiect

"Nu știu ce s-a întâmplat cu tatăl meu sau cu frații mei mici pe care am încercat să-i protejez toată viața. Și acum nu pot face nimic."

Noa Argamani este o studentă de 25 de ani care participa la un festival de muzică lângă Re'im, tot în sud. Un videoclip a surprins momentul în care Noa este răpită. Ea întinde mâinile implorând după ajutor.

Vă rog să nu mă ucideți”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tatăl tinerei este împietrit de durere. Nu și-a putut protejaa copilul iar disperarea îl cuprinde știind că nu poate face nimic. 

"Ce pot să spun? Toată viața mea, de când s-a născut, am încercat să o protejez, să o îmbrățișez, să o susțin și să o iubesc. Nu am putut să o ajut", a spus el. 

Israelul încă nu deţine controlul de-a lungul frontierei cu Gaza

Israelul nu deţine controlul deplin al teritoriului său de-a lungul graniţei cu Gaza, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene pentru CNN, în timp ce luni dimineaţă armata israeliană a spus că luptele continuă în şapte-opt zone şi există în desfăşurare o luare de ostatici la un kibbutz, relatează The Guardian.

"Încă îi vânăm pe ultimii terorişti din interiorul teritoriului israelian", a declarat la CNN locotenent-colonelul Jonathan Conricus. "Trupele noastre merg din uşă în uşă şi din casă în casă, căutând şi, în multe cazuri, angajându-se în luptă cu ultimii terorişti din interiorul Israelului", a afirmat purtătorul de cuvânt.   

Evaluarea forţelor israeliene este că majoritatea militanţilor rămaşi probabil "au trecut mai întâi în Israel, iar apoi pur şi simplu nu au mai putut să se întoarcă şi au rămas blocaţi pe teren israelian, iar acum aleg probabil să iasă la luptă şi încearcă să ucidă civili israelieni sau să se angajeze în schimburi de focuri cu trupele israeliene", a spus Conricus.

Israelul "începe un război lung şi dificil", afirmă premierul israelian

Cabinetul a luat ”o serie de decizii operative cu scopul de a provoca distrugerea capacităţilor militare şi guvernamentale ale Hamas şi ale Autorităţii Palestiniene”, potrivit unei declaraţii transmise de Biroul premierului din Israel. ”Începem un război lung şi dificil. Războiul ne-a fost impus de un atac sângeros al Hamas”, a afirmat premierul israelian Benjamin Netanyahu. ”Prima fază se termină în aceste ore cu distrugerea majorităţii forţelor inamice care au intrat pe teritoriul nostru. În acelaşi timp, am început formaţia ofensivă şi ea va continua fără rezerve şi fără pauză până când obiectivele sunt atinse”, a spus Netanyahu.

Israelul are ca scop să ”nege abilitatea şi dorinţa (Hamas) de a ameninţa şi a face rău cetăţenilor Israelului pentru mulţi ani de acum înainte”, se arată în declaraţie. ”Vom restabili securitatea pentru cetăţenii Israelului şi vom câştiga”, a adăugat Netanyahu. ”Printre deciziile luate de cabinet se numără oprirea furnizării de electricitate, combustibil şi mărfuri”.

”Un număr semnificativ” de civili şi militari israelieni sunt ţinuţi ostatici de gruparea palestiniană Hamas în Fâşia Gaza, a afirmat armata israeliană, potrivit BBC. Unii sunt în viaţă şi despre alţii se presupune că au murit, a afirmat purtătorul de cuvânt lt. col. Jonathan Conricus.

Copii, femei, bătrâni şi persoane cu dizabilităţi se numără printre cei răpiţi, a spus el.

”Sunt numere care până acum erau de neimaginat”, a afirmat el. ”Acest lucru va contura viitorul acestui război”, a adăugat acesta. Hamas afirmă că numărul israelienilor capturaţi este ”de câteva ori mai mare” de câteva zeci şi că ei au fost duşi în locaţii din Fâşia Gaza.

Premierul israelian benjamin Netanyahu a afirmat că Hamas este responsabilă de bunăstarea lor şi că Israelul ”îşi va regla conturile cu oricine le face rău acestora”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » "Teroriștii sunt în dormitorul meu”. Mesajul tulburător trimis de un băiețel de 10 ani surorii lui, înainte să fie răpit de Hamas