Antena Meniu Search
x

Noi mărturii şocante de la atentatul din Barcelona. Curajul unui ROMÂN a salvat patru vieţi

Vezi și

Teroristul care a comis atentatul din Barcelona a fost ucis. Poliţia spaniolă l-a eliminat în această după-amiază, la finalul a patru zile de căutări. În timp ce victimele atacului din Catalonia încearcă să-şi revină, încă un român devine erou în Spania. Ionuţ Dinu este al doilea conaţional surprins de camerele video de supraveghere în timp ce le acordă ajutor oamenilor seceraţi de terorişti. Trimisul special al Observator în Barcelona a stat de vorbă cu românul al cărui curaj a salvat patru oameni.

Younes Abouyaaqoub a fost găsit în apropierea Barcelonei. A profitat de haosul şi de confuzia de după atac şi s-a făcut nevăzut. Astăzi purta o centură cu explozibili, iar poliţiştii nu au stat pe gânduri. Au tras şi l-au ucis. Tânărul de 22 de ani era ultimul membru în libertate al celulei care a comis atacurile de săptămâna trecută.

Un împătimit al raliului, marocanul Younes Abouyaaqoub părea un tânăr obişnuit. Status-ul afişat pe o pagină de socializare demonstrează, însă, ce gândea cu adevărat. "Pace pentru mine, ură pentru toţi ceilalţi."

Celula teroristă din Barcelona plănuia un atac de dimensiuni uriaşe. Joi, după o explozie produsă în casa în care îşi fabricau bombele, teroriştii au decis să schimbe tactica şi să-i atace pe trecătorii de pe La Rambla şi pe cei din staţiunea Cambrils. 13 dintre cei 120 de răniţi sunt în stare gravă. Printre ei şi un cetăţean român.

MIHAI TUDOSE, premierul României:

Din câte am fost informat este un singur român acum, de 33 de ani, cu un diagnostic de traumatism cranio-cerebral, 5 coaste rupte, cu un plămân perforat.

Ionuţ Dinu, un român aflat în Barcelona în căutarea unui loc de muncă, a fost şi el prins coşmarul de joi seară.

Ionuţ Dinu, român din Barcelona:

Lumea ţipa, săreau persoanele în sus. Multe persoane au fugit.

Imaginile de după atac îl surprind încercând să resusciteze una dintre nenumăratele victime.

Ionuţ a reuşit să salveze patru oameni. Cu greu a acceptat să se întoarcă la locul tragediei.

Ionuţ Dinu, român din Barcelona:

Sânge peste tot, nu ştiai unde să te împarţi. Am ajutat cât am putut.

A 15-a victimă confirmată de poliţia spaniolă este un bărbat înjunghiat de şoferul furgonetei în timp ce încerca să se salveze.

Ieri, în cea de-a treia zi de doliu naţional din Spania, mii de oameni au luat parte la o slujbă de comemorare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Noi mărturii şocante de la atentatul din Barcelona. Curajul unui ROMÂN a salvat patru vieţi