Antena Meniu Search
x

Texas a dat în judecată Alphabet, compania care deține Google. Ar fi colectat, fără drept, informații personale de la milioane de utilizatori

Texas a intentat un proces împotriva companiei Alphabet, cea care deține Google, pentru că ar fi colectat date biometrice de milioane de texani fără a obține consimțământul corespunzător, a anunțat joi biroul procurorului general într-un comunicat, potrivit Reuters.

de Redactia Observator

la 20.10.2022, 18:17

sediul Google din California, Statele Unite
Texas a dat în judecată Alphabet, compania care deține Google. Ar fi colectat, fără drept, informații personale de la milioane de utilizatori - Shutterstock (arhivă)

În plângere se menționează că companiilor care operează în Texas le-a fost interzis de mai bine de un deceniu să colecteze informații privind fețele oamenilor, vocile sau alte date biometrice fără consimțământul obținut în avans. "Sfidând în mod flagrant această lege, Google a colectat, cel puțin din 2015, date biometrice de la nenumărați texani și le-a folosit chipurile și vocile pentru a servi scopurilor comerciale ale Google. Într-adevăr, în întreg statul, texanii de zi cu zi au devenit vaci de muls fără să vrea, mulse de Google pentru profit", se arată în plângere.

Compania care deține Google, dată în judecată în mai multe state americane

Google nu a comentat încă pe acest subiect. Potrivit sursei citate, colectarea datelor a avut loc prin produse precum Google Photos, Google Assistant și Nest Hub Max, se arată în comunicat. Procesul este unul dintre mai multele intentate de state împotriva Google, acuzând practici neloiale în ceea ce privește confidențialitatea. Arizona, de exemplu, a negociat o înțelegere la începutul lunii octombrie pentru 85 de milioane de dolari. Texas, Indiana, statul Washington și Districtul Columbia au dat în judecată Google în ianuarie pentru ceea ce au numit practici înșelătoare de urmărire a locației, care invadează confidențialitatea utilizatorilor.

Procurorul general din Texas, Ken Paxton, a declarat că "colectarea fără discernământ" de astfel de date "nu va fi tolerată".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Texas a dat în judecată Alphabet, compania care deține Google. Ar fi colectat, fără drept, informații personale de la milioane de utilizatori