Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Tigrul, ca animal de companie

Nu exista in lumea asta mare, iubitor de pisici care sa nu-si doreasca sa aiba, macar pentru o zi, un pui de tigru tocmai bun de mangaiat! Hai, nu o zi, o luna, doua, trei, sase. Dar dupa jumatate de an, puiul de tigru e cam cat un caine de lupta adult. Si la fel de periculos.

Vezi și
Un tigru mititel e la fel de inofensiv ca un pui de pisica. La varsta aceea, habar n-are ca este una dintre cele mai puternice feline ale lumii, ca misiunea lui pe aceasta lume e sa sfasie tot ce-i iese in cale, tocmai pentru ca natura l-a dotat cu niste canini care abia asteapta sa creasca si cu niste gheare de proportii. Dar acum e mic, asa ca nimic nu-l bucura mai mult decat sa fie scarpinat pe burtica, la fel ca orice pisoi nou-nascut.

Puiul de tigru, care orice copil, nu stie ca - la maturitate - va atinge o greutate de 300 de kilograme. Atunci va reusi sa ucida cu o singura lovitura. Insa in acest moment, singurul inamic pe care il are este aceasta mana, care se ambitioneaza sa-l smotoceasca.

Desigur, un pui de tigru crescut de om isi pierde din abilitati. Tocmai de aceea, e bine sa nu fie despartit de mama lui. De acord si pentru ea este obositor, mai ales ca pisoiul vargat se ambitioneaza sa o atace exact cand nu este cazul.

Ce se intampla, insa, atunci cand tigrutul nu mai are mama? Tot pe om pica intreaga responsabilitate. Bineinteles, acest lucru implica si lectiile de inot. Spre deosebire de alte feline, tigrilor le cam place in apa. Asa ca, orice pui de tigru trebuie invatat cum sa reactioneze daca se trezeste in vreo balta mare.

Orice se poate spune despre puii de tigru, dar nu ca s-ar plictisi de joaca.

Iar daca mai vine si un om prin preajma, distractia este asigurata. Evident, partea cu bagatul mainii in gura tigrului nu mai este indicata dupa ce animalutul creste. Asta daca tineti la integritatea dumneavoastra corporala.

Sa presupunem, prin reducere la absurd, ca v-ati luat un tigru de companie, pe care - evident - il tineti in casa. Cum reusiti sa-l tineti sub control? E foarte simplu: cu ajutorul unui caine de paza si protectie, de tip Chihuahua. Doar acesta va putea sa-l determine pe tigrisor sa se comporte civilizat.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » OBSERVATOR SPECIAL: Tigrul, ca animal de companie