Antena Meniu Search
x

Ţinte Hamas din Gaza, lovite într-un atac aerian israelian. Ostilităţile escaladează, din nou, în zonă

Avioane israeliene au lovit, sâmbătă seară, ţinte Hamas din Gaza, a anunţat armata, pe fondul escaladării ostilităţilor după un schimb de focuri ce a avut loc peste graniţă şi în care au fost răniţi un soldat israelian şi 41 de palestiniei, dintre care doi se află în stare critică, scrie The Guardian.

de Redactia Observator

la 22.08.2021, 11:32

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Incidentul de la graniţă a avut loc în timpul unui protest din Gaza organizat de Hamas, grupare care conduce enclava, şi de alte facţiuni în sprijinul Ierusalimului, unde ciocnirile dintre palestinieni şi poliţia israeliană au dus la conflictul Israel - Hamas de 11 zile din luna mai.

Sute de palestinieni s-au adunat în apropierea graniţei Fâşiei, unde unii au încercat să escaladeze gardul şi alţii au aruncat explozibili spre trupele israeliene, a transmis armata israeliană.

„Trupele armatei au răspuns cu mijloace de dispersare, inclusiv, atunci când a fost necesar, cu trageri”, a fost precizat într-un comunicat.

Între cei doi palestieni aflaţi în stare critică se află un adolescent în vârstă de 13 ani, care a fost împuşcat în cap, a spus Ministerul Sănătăţii din Gaza. Ceilalţi palestinieni preluaţi de serviciile de urgenţă au răni moderate provocate de gloanţe. De cealaltă parte, a fost anunţat că soldatul israelian rănit la graniţă primeşte tratament medical. Nu a fost asumată responsabilitatea pentru schimbul de focuri de la graniţa cu Gaza.

Pe acelaşi subiect

Drept răspuns la rănirea soldatului, avioane de luptă israeliene „au lovit patru depozite de arme şi unităţi de producţie aparţinând Hamas”, a declarat armata. Nu au fost raportate victime.

Aşteptându-se la mai multe ostilităţi, armata a spus că a trimis forţe suplimentare în zona de graniţă. Un purtător de cuvânt al Hamas a spus că atacul aerian de sâmbătă arată că Israelul „încearcă să îşi acopere eşecul şi dezamăgirea în faţa statorniciei poporului nostru şi a rezistenţei lui curajoase”.

În conflictul din luna mai, cel puţin 250 de palestinieni şi 13 israelieni au fost ucişi.

Israelul ţine Gaza într-o blocadă, restricţionând mobilitatea în afara teritoriului care găzduieşte 2 milioane de palestinieni. Egiptul menţine de asemenea restricţii asupra enclavei. Ambele ţări justifică ameninţări din partea Hamas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Ţinte Hamas din Gaza, lovite într-un atac aerian israelian. Ostilităţile escaladează, din nou, în zonă