Antena Meniu Search
x

Topul celor mai blănoși câini din lume, realizat de o publicaţie din Statele Unite (Video)

În timp ce mulţi oameni se orientează spre câini cu blana cât mai scurtă, astfel încât să nu se trezească cu fire de păr peste tot, alţii nu concep să aibă decât rase blănoase! Şi nu oricum, ci de dimensiuni cât mai mari.

Vezi și

În timp ce mulţi oameni se orientează spre câini cu blana cât mai scurtă, astfel încât să nu se trezească cu fire de păr peste tot, alţii nu concep să aibă decât rase blănoase! Şi nu oricum, ci de dimensiuni cât mai mari. Ca să-i ajute să-şi găsească patrupedul perfect, o publicaţie din Statele Unite a realizat un top al celor mai mari şi pufoase patrupede, fără să uite să menţioneze şi informaţii despre caracterul acestora.

Prietenoşi dar încăpăţânaţi, samoyezii sunt renumiţi pentru blana lor albă şi pufoasă. Masculii pot ajunge să cântărească şi 40 de kilograme, în timp ce femelele sunt ceva mai slăbuţe. Potrivit specialiştilor ei pot avea între 50 şi 60 de centimetri înălţime, însă pe cât sunt de mari pe atât sunt de loiali şi iubitori.

Originari din China, câinii Chow Chow sunt renumiţi pentru blana lor pufoasă şi limba albastră. Loiali şi plin de energie, ei îşi apără stăpânii cu viaţa şi pot deveni chiar agresivi dacă se simt ameninţaţi. Au între 25 şi 30 de kilograme, însă, în ceea ce priveşte înălţimea se încadrează în rândul câinilor de talie medie.

Malamutul de Alaska face şi el parte din rândul cânilor mari şi foarte blănoşi. Originar din Siberia, el este renumit pentru forţa lui fizică. Mai ales că este obişnuit să tragă oamenii cu sania. Malamutul de Alaska are aproximativ de 64 de centimentri înălţime şi 40 de kilograme. Iar blana mare îl ajută să treacă cu brio peste iernile geroase.

Încăpăţânat, dar foarte tenace şi inteligent, Mastifful Tibetan este fără îndoială cel mai greu şi mai înalt câine. Cu o coamă asemănătoare cu cea a leului, el poat cântări şi 90 de kilograme. Iar în ceea ce priveşte înălţimea are aproape un metru! În plusm Mastifful Tibetan este renumit ca fiind un excelent câine de pază.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Topul celor mai blănoși câini din lume, realizat de o publicaţie din Statele Unite (Video)