Antena Meniu Search
x

Video Tornade înfiorătoare au măturat sudul Statelor Unite. Rafalele de vânt au atins 150 de kilometri pe oră

Sudul Statelor Unite este măturat de tornade - 20 doar în ultima zi. Au scos copaci din rădăcină, au distrus case și au lăsat zeci de mii de oameni fără curent electric. Astfel de fenomene au loc, de obicei, în primele luni de primăvară, însă pentru luna iunie sunt neobişnuite. 

de Redactia Observator

la 15.06.2023, 21:49

tornadă în SUA în iunie
Tornade înfiorătoare au măturat sudul Statelor Unite. Rafalele de vânt au atins 150 de kilometri pe oră - Profimedia Images (arhivă)

Din ce în ce mai dese, din ce în ce mai multe, tornadele încep să devină o obişnuinţă pentru americani. În urmă cu câţiva ani abia puteau fi obsevate, iar vânătorii de furtuni parcurgeau sute de kilometri ca să poată pentru a le surprinde.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru cei mai mulţi, fenomenele sunt înspăimântătoare. Deşi sunt avertizaţi să se pună la adăpost, oamenii nu reuşesc întotdeauna. O femeie din Georgia care a trăit pentru prima oară în viaţă experienţa unei tornade a imortalizat momentul. 

Femeie, martoră la tornadă: Vai, nu am mai văzut aşa ceva. Mi-a luat-o razna inima. Vine de după clădirea aceea. E aici. 

Numărul şi intensitatea fenomenelor extreme a surprins chiar şi meteorologii. Rafalele de vânt s-au apropiat de 150 de kilometri pe oră, iar tornadele au adus cu ele ploi intense şi grindină. Pentru toată zona de sud a Statelor Unite este avertizare de furtuni, ploi şi inundaţii. Vin la pachet cu temperaturi foarte ridicate în Texas, unde vor fi peste 40 de grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Tornade înfiorătoare au măturat sudul Statelor Unite. Rafalele de vânt au atins 150 de kilometri pe oră