Antena Meniu Search
x

Video Ciaran face ravagii în Europa: cel puţin 11 morţi, peste un milion de case rămase fără curent. E cea mai puternică furtună din ultimii 30 de ani din UK

Furtuna Ciaran loveşte Europa cu vânt record de peste 200 de kilometri pe oră şi aduce vijelii puternice. Cel puțin 11 persoane au murit deja din cauza vijeliei şi copacilor puşi la pământ. Britanicii cred că este cea mai puternică furtună care a lovit ţara lor în ultimii 30 de ani. Ravagii a făcut Ciaran şi în Franţa, unde mai mult de un milion de case au rămas fără electricitate.

de Redactia Observator

la 03.11.2023, 14:40

Vezi și

Furtuna Ciaran mătură vestul Europei. Două persoane au murit în Belgia după ce au fost prinse de copacii doborâţi de vânt. Victimele sunt un copil de cinci ani şi o femeie de 64 de ani. "Nu am închis parcurile. Am emis o alertă prin intermediul reţelelor sociale pentru a cere tuturor să rămână în casă, să fie prudenți și să nu se apropie de copacii înalți", a declarat Isabelle Heyndrickx, primarul interimar al oraşului Gent.

Vijelia cu putere de taifun face ravagii în Occident

În Italia,meteorologii au emis cod roșu la cel mai înalt nivel pentru anumite zone. Precipitațiile au fost abundente, iar vântul a bătut puternic în zonă. În Franţa, doi oameni au murit şi alţi 16 au fost răniţi, printre care 7 pompieri. Vijelia a dat peste cap mersul trenurilor. Ministrul Transporturilor anunță pentru astăzi întreruperi ale programului liniilor feroviare. Localnicii din Bretania și Normandia au fost înspăimântaţi de rafalele care au ajuns la 207 kilometri pe oră. Vântul a stârnit valuri de 20 de metri înălţime în Canalul Mânecii.

Vijelia a ajuns și în Peninsula Iberică. Sute de copaci au fost doborâți în Portugalia și Spania, unde vântul a bătut cu 150 de kilometri pe oră. O femeie a murit la Madrid, strivită de un copac doborât de rafalele furioase. Meteorologii au emis un cod roşu de vijelie şi inundaţii în mai multe ţări din Europa: Franţa, Olanda și Belgia. Şi Marea Britanie este lovită crunt de furtuna Chirăn. În Sussex și Brighton, 700 de case au rămas fără electricitate. Misiunea serviciilor de urgenţă este extrem de dificilă din cauza arborilor rupţi de vânt şi aruncaţi pe şosele. 127.000 de case sunt fără curent şi mai multe şcoli au fost închise.

Vijelia cu putere de taifun face ravagii în Occident la nici două săptămâni după ce Furtuna Babet a inundat mii de hectare și a omorât trei oameni. Costul reparațiilor se rdică la peste 500 de milioane de lire sterline.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Ciaran face ravagii în Europa: cel puţin 11 morţi, peste un milion de case rămase fără curent. E cea mai puternică furtună din ultimii 30 de ani din UK