Antena Meniu Search
x

Video Tradiție veche de sute de ani din Paris, "ascunsă" la deschiderea Jocurilor Olimpice. Măsura a provocat un scandal

Majoritatea celebrilor vânzători de cărţi vechi de pe cheiurile Senei din Paris, aşa-numiţii buchinişti, vor fi obligaţi să se mute cu tarabe cu tot în timpul Jocurilor Olimpice de anul viitor. Pentru prima dată, ceremonia inaugurală nu se va desfăşura pe un stadion ci chiar pe Sena, iar tarabele de pe mal trebuie să dispară din motive de securitate. Primăria va suporta cheltuielile mutării şi le oferă posibilitatea să se instaleze într-o piaţă, tot în centrul oraşului. Dar oamenii nu sunt mulţumiţi. Ei se consideră un simbol al Parisului, la fel ca turnul Eiffel, şi consideră că la un eveniment ca Jocurile Olimpice ar trebui să fie puşi în valoare şi nu ascunşi privirilor. 

de Redactia Observator

la 31.07.2023, 09:10

Vezi și

La ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024, de la Paris, sunt aşteptaţi 600.000 de spectatori. Ceremonia va fi lansată de la Pont d'Austerlitz pe 26 iulie 2024 şi va avea loc pe Sena, pe un traseu de şase kilometri care va implica 10.500 de sportivi, urmând să se încheie la Trocadero. Acolo vor avea loc apoi spectacole şi ceremonii oficiale.

Jocurile Olimpice de vară din 2024 se vor desfăşura în cea mai mare parte în Paris şi în împrejurimi, deşi unele evenimente vor avea loc mai departe de capitală, inclusiv fotbalul - în unele locaţii din sud şi navigaţia - în apele Mediteranei, în largul Marsiliei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Tradiție veche de sute de ani din Paris, "ascunsă" la deschiderea Jocurilor Olimpice. Măsura a provocat un scandal