Antena Meniu Search
x

Tragedia din Grecia: Familiile celor 57 de morţi, despăgubite cu câte 42.000 de euro. Compania feroviară: "Banii nu constituie acceptarea răspunderii"

42.000 de euro, atât vor primi familiile celor 57 de persoane care au murit în urma catastrofei feroviare din Grecia, de pe 28 februarie. Despăgubirile vor fi plătite de Hellenic Train, compania privată care operează căile ferate din ţară, relatează EFE, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 16.03.2023, 10:47

Tragedia din Grecia: Familiile celor 57 de morţi, despăgubite cu câte 42.000 de euro. Compania feroviară: "Banii nu constituie acceptarea răspunderii"
Tragedia din Grecia: Familiile celor 57 de morţi, despăgubite cu câte 42.000 de euro. Compania feroviară: "Banii nu constituie acceptarea răspunderii" - Profimedia Images

Pasagerii răniţi vor primi despăgubiri între 5.000 şi 10.000 de euro, în funcţie de rănile suferite şi de durata spitalizării, informează compania, într-un comunicat.

Hellenic Train, compania feroviară greacă deţinută de compania publică italiană Ferrovie Dello Stato Italiane (FS), a nuanţat faptul că despăgubirea "nu constituie în niciun fel o acceptare a răspunderii din partea companiei", în conformitate cu prevederile regulamentului comunitar.

Despăgubiri şi de la guvernul elen

Guvernul elen a anunţat săptămâna trecută că va despăgubi fiecare familie care a pierdut o persoană dragă în accident cu o pensie lunară de 1.600 de euro şi eliminarea datoriilor faţă de stat.

Pe acelaşi subiect

De la coliziunea frontală dintre un tren de pasageri care leagă Atena de Salonic (nord) şi un convoi de mărfuri în seara zilei de 28 februarie, grecii au ieşit în masă în stradă pentru a-şi exprima furia şi neîncrederea faţă de guvernul condus de conservatorul Kyriakos Mitsotakis. În „apogeul” protestului din 8 martie, aproximativ 65.000 de oameni s-au adunat pe străzi în toată Grecia.

Dincolo de dezastrul feroviar care a zguduit ţara, grecii îşi plâng sătui de deteriorarea serviciilor publice într-o ţară afectată de anii de criză şi de planurile de austeritate impuse de creditorii săi.

Grecii cer responsabilitate de la liderii lor acuzaţi de neglijenţă

Pentru că dacă accidentul feroviar Tempé, din centrul ţării, a fost pus pe seama unei erori a şefului de gară, acesta a fost cauzat şi de starea degradată a reţelei feroviare şi de întârzierile mari în modernizare, în special semnalizare, potrivit primele elemente ale anchetei. Grecii cer responsabilitate de la liderii lor acuzaţi de neglijenţă. La manifestaţii, cererile pentru demisia guvernului au fost reluate, pe măsură ce alegerile generale se profilează până în vară.

Lovit după dezastru, prim-ministrul a încercat să răspundă indignării unei populaţii care şi-a pierdut în mare măsură încrederea în instituţii de la criza din 2008-2018. El a promis „transparenţă deplină” în ancheta în curs şi a cerut în mod repetat iertare de la familiile victimelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Tragedia din Grecia: Familiile celor 57 de morţi, despăgubite cu câte 42.000 de euro. Compania feroviară: "Banii nu constituie acceptarea răspunderii"