Antena Meniu Search
x

Galerie foto Tragedie în China. 16 persoane au murit după ce cantina în care se aflau s-a prăbuşit în urma unei explozii

Clădirea care găzduiește o cantină din sud-vestul Chinei s-a prăbușit după o explozie suspectată a fi fost cauzată de o scurgere de gaz. Cel puţin 16 persoane au decedat în urma incidentului.

de Redactia Observator

la 08.01.2022, 12:20

O clădire care găzduiește o cantină în Chongqing, sud-vestul Chinei, s-a prăbușit după o explozie suspectată a fi fost cauzată de o scurgere de gaz, ucizând cel puțin 16 persoane, a informat vineri postul de stat CCTV, potrivit Al Jazeera.

Până vineri, la miezul nopții, 26 de persoane au fost recuperate, dintre care 16 au murit, a anunțat sâmbătă postul de televiziune.  O persoană era în stare critică, iar celelalte persoane rănite se aflau și ele la spital după ce au rămas prinse sub beton în urma exploziei.

Ucişi în timp ce luau prânzul

Ministerul Managementului Urgențelor a trimis o echipă de peste 600 de angajați la fața locului din districtul Wulong din Chongqing. Imaginile postate de agenția de presă Xinhua au arătat echipamente grele ridicând plăci de beton de la locul exploziei. Alte imagini au arătat personal de salvare și bărbați în uniformă militară care săpau printre dărâmături și transportau unii dintre răniți.

Potrivit serviciului global al Xinhua, Globalink, explozia a avut loc în timp ce oamenii își luau prânzul. Raportul spune că principala cauză a exploziei este acum investigată. Accidentele în construcții și cele industriale nu sunt neobișnuite în China, de multe ori din cauza infrastructurii în degradare. Luni, o alunecare de teren pe un șantier din provincia Guizhou din sud-vestul Chinei a ucis cel puțin 14 persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Tragedie în China. 16 persoane au murit după ce cantina în care se aflau s-a prăbuşit în urma unei explozii