Antena Meniu Search
x

Tragedie în Egipt! 25 de persoane și-au pierdut viața la un meci de fotbal

Meciul de campionat dintre Zamalek și ENPPI s-a sfârșit în mod tragic după ce fanii gazdelor s-au luat la bătaie cu forțele de ordine

Meciul de campionat dintre Zamalek și ENPPI s-a sfârșit în mod tragic după ce fanii gazdelor s-au luat la bătaie cu forțele de ordine. 

UPDATE: Potrivit ultimelor date frunizate de autoritățile egiptene, numărul victimelor a crescut simțitor. Astfel, bilanțul final al tragediei de la Cairo este de 25 de morți!

Violențele din fotbalul egiptean capătă proporții incredibile. După ce întrecerea internă din țara africană a fost întreruptă aproape doi ani din cauza unor incidente petrecute la Port Said, o nouă dramă s-a petrecut în această seară.

Facțiunea ultras a celor de la Zamalek, denumită „Cavalerii Albi” a pornit un adevărat asalt împotriva forțelor care asigurau ordinea pe arena „Air Defence” din Cairo. În urma ciocnirilor violente, cel puțin 14 persoane și-au pierdut viața, potrivit primelor date oficiale.

Se pare că totul a început după ce ultrașii au încercat să intre cu forța pe stadion, fără să plătească bilet. Opriți cu greu de polițiști, suporterii și-au început asaltul, însă totul a degenerat, iar conflictul a avut urmări grave.

Înarmați cu bâte și cu bare de metal, fanii au creat un adevărat haos în afara stadionului, iar forțele de ordine au folosit tot echipamentul din dotare.

În momentul de față, autoritățile de la Cairo nu au oferit date precise despre numărul victimelor, existând posibilitatea ca în următoarele ore bilanțul morților să fie și mai mare.

Paradoxul este că în ciuda incidentelor, meciul a fost întrerupt pentru câteva zeci de minute, după care s-a reluat, iar rezultatul final a fost egal, 1-1.

Ce s-a întâmplat la Port Said

Campionatul egiptean a fost suspendat în februarie 2012, după ce peste 70 de persoane au fost ucise la Port Said, în urmă unei bătăi între fanii cluburilor Al-Masry şi Al-Ahly.

De atunci, a mai existat o încercare pentru reluarea campionatului, în sezonul 2012/13, dar acesta a fost încă o dată întrerupt, din cauza protestelor masive şi a înlăturării de la putere a preşedintelui Mohamed Morsi, în luna iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Tragedie în Egipt! 25 de persoane și-au pierdut viața la un meci de fotbal