Antena Meniu Search
x

Video "Trebuie să înceteze minciunile". Un deputat din partidul lui Putin cere armatei ruse să recunoască eşecurile de pe frontul din Ucraina

Vladimir Putin a semnat decretele prin care patru regiuni ale Ucrainei intră, oficial, în componenţa Federaţiei Ruse. Dar anexarea rămâne, în parte, numai pe hârtie deoarece, pe teren, trupele ruse continuă să se retragă în faţa ofensivelor ucrainene. Putin a fost nevoit să recunoască şi deficienţele din procesul aşa-numitei mobilizări parţiale şi a semnat un alt decret pentru a le corecta. Dar mulţi din noii recruţi ai armatei ruse nu au alt gând decât să se predea, pentru a nu fi ucişi. Război Rusia-Ucraina, ziua 225.

de Redactia Observator

la 06.10.2022, 07:49

Vezi și

Semnarea decretelor care au finalizat anexarea celor patru regiuni nu a mai fost marcată de vreo ceremonie fastuoasă la Kremlin. Televiziunea rusă a anunţat evenimentul fără multe comentarii. dar, într-o întâlnire virtuală cu cadre didactice, de Ziua Profesorului, Putin a elogiat aşa-zisele referendumuri în care locuitorii regiunilor ocupate ar fi cerut alipirea la Rusia. 

Vladimir Putin, preşedintele rus: Rezultatele referendumurilor nu doar mi-au plăcut, dar m-au şi surprins. Iar rezultatul este absolut clar şi nu poate fi pus la îndoială de nimeni.     

Putin a mai anunţat că anumite categorii de studenţi vor fi scutite de mobilizare. Aceasta în timp ce mii de tineri, nu numai din rândul studenţilor, încearcă pe orice cale să scape de trimiterea pe front. Potrivit serviciilor de informaţii ucrainene, peste 2000 de soldaţi ruşi au sunat deja la o linie telefonică înfiinţată pentru a-i ajuta să se predea. 

Alţii, ajunşi deja pe câmpul de luptă, ridică steagul alb de îndată ce întâlnesc forţele ucrainene. Preşedintele Zelenski s-a adresat din nou, pe ruseşte, militarilor inamici pentru a-i convinge să se predea, deoarece au pierdut deja războiul.

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski, preşedintele ucrainean: Ucrainenii ştiu pentru ce luptă. Şi tot mai mulţi cetăţeni ai Rusiei îşi dau seama că ei trebuie să moară numai pentru că un singur om (Putin) nu vrea să pună capăt războiului. 

Rusia anexează teritorii din care armata să se retragă

Deşi propaganda Kremlinului susţine că teritoriile anexate vor fi apărate cu orice preţ, eşecurile de pe frontul din Ucraina nu pot fi ascunse. Chiar şi un deputat important din partidul lui Putin, general colonel în retragere şi şef al comisiei de apărare din Dumă, a cerut, public, armatei să nu mai mintă. Şi aceasta într-o emisiune în direct a unuia din cei mai vehemenţi propagandişti.

Andrei Kartapolov: Trebuie să înceteze minciunile. Poporul nostru nu e prost, nici pe departe. Şi îşi dă seama că nu se doreşte, nu se consideră necesar să i se spună adevărul, măcar în parte. 

Conducerea operaţiunilor din Ucraina a fost criticată sever şi de un vasal credincios al Kremlinului: preşedintele Ceceniei, Ramzan Kadîrov. Şi se pare că Putin a aprobat criticile acestuia deoarece l-a ridicat la gradul de general-colonel, după cum a anunţat chiar Kadîrov. Aceasta ar putea anticipa noi şi mai ample schimbări în Ministerul Apărării. 

Vladimir Putin a semnat şi un decret prin care centrala atomică Zaporojie, cea mai mare din Europa, trece în proprietatea Federaţiei Ruse. Centrala este deja controlată de armata rusă, dar operată de tehnicienii ucraineni care au dezvăluit, sub acoperirea anonimatului, că au fost hărţuiţi şi chiar torturaţi de ocupanţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » "Trebuie să înceteze minciunile". Un deputat din partidul lui Putin cere armatei ruse să recunoască eşecurile de pe frontul din Ucraina