Antena Meniu Search
x

Exclusiv Iulian Chifu, consilier de stat, a explicat posibila apariție a "Katiușelor" românești în Ucraina: "România a vândut arme în toată lumea asta, pot să vină de oriunde"

Pe reţelele sociale au apărut imagini din care reiese că soldaţii ucraineni folosesc muniţie fabricată în România. Mai precis, rachete de tip "Katiuşa", de pe timpul regimului Ceauşescu. Am cerut lămuriri în cadrul unui interviu pentru podcastul Observator, de la Iulian Chifu, consilier de stat pentru Politică Externă, Securitate și Afaceri Strategice al premierului României. Interviul integral va fi disponibil în curând pe site-ul observatornews.ro.

de Redactia Observator

la 06.10.2022, 00:41

Vezi și

Marius Pancu: Imagini cu "Katiuşe" românești de fabricație 1989, cum au ajuns acolo?

Iulian Chifu, consilier de stat pentru Politică Externă, Securitate și Afaceri Strategice al Prim Ministrului României: Nu știu dacă există așa ceva. Mi se pare exagerat. Putem să discutăm două lucruri: unul este o declarație a președintelui României, care a răspuns la o întrebare în această direcție, și o alta care a venit la o speculație a purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe rus, Maria Zaharova, care a vorbit despre "recunoașteți că ați dat arme", iar ministrul Apărării Dîncu a spus explicit la acea vreme "e o minciună, este un fake news, este un alt montaj". România a vândut arme în toată lumea asta, în lumea la treia, în perioada sovietică să zicem, până în 1991, și după aceea a produs arme și le-a vândut oriunde, pot să vină de oriunde. 

Ucraina reuşeşte să-şi recupereze teritoriile ocupate cu o viteză care îi panichează pe soldaţii ruşi

Militarii Kievului au reuşit să avanseze 50 de kilometri în patru ore, panicând trupele Moscovei. Ruşii au fugit, fără să aibă nici cea mai mică intenţie de a-şi recupera morţii sau răniţii.

Vladimir Putin se confruntă cu încă o problemă majoră: dezertările. Până acum, peste 2.000 de soldaţi, inclusiv rezervişti care încă nu au ajuns pe front, au sunat la linia telefonică ucraineană "Vreau să trăiesc". Cei care telefonează anunţă că se predau şi rămân în viaţă. Dar, în ciuda situaţiei dificile în care se află, Vladimir Putin nu vrea să renunţe la centrala nucleară de la Zaporojie, pe care a anunţat că o federalizează.

Kremlinul a negat, însă, informaţia potrivit căreia preşedintele rus ar dori să schimbe numele aşa-zisei operaţiuni militare speciale în "operaţiune antiteroristă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Iulian Chifu, consilier de stat, a explicat posibila apariție a "Katiușelor" românești în Ucraina: "România a vândut arme în toată lumea asta, pot să vină de oriunde"