Antena Meniu Search
x

Galerie foto Trei adolescente au murit la doar câteva ore după festivitatea de absolvire a liceului. Fetele au sfârșit într-o mașină condusă de un polițist ucrainean beat

Diana și Natalia au fost înmormânate luni, iar Elena urmează să fie și ea condusă pe ultimul ei drum. Trei fete de 17 ani, prietene, ale căror destine s-au frânt la doar câteva ore după ceremonia de absolvire a liceului. Au sfârșit în urma unui accident înfiorător, după ce s-au urcat, împreună cu alți patru adolescenți, într-o mașină condusă de un polițist băut.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 29.06.2023, 21:48

În zorii zilei de duminică, 25 iunie, puțin după ora 4, poliția din regiunea ucraineană Kirovohrad a primit un raport despre un accident rutier produs în apropierea localității Novhorodka. Echipajul care a mers la fața locului a găsit un Mercedes făcut praf pe un câmp și șapte adolescenți.

Din păcate, două fete de 17 ani nu mai erau în viață, iar o a treia, de aceeași vârstă, a murit în ambulață. Alte trei persoane, cu vârste curprinse între 16 și 18 ani, au fost rănite și transportate la spital. Potrivit unui comunicat al Poliției din Kirovohrad, în urma accidentului a fost rănit și șoferul mașinii, care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Polițistul avea alcoolemie de 1,29 și a fugit de la locul accidentului

"După încheierea stării de asediu, copiii au decis să vadă răsăritul într-un loc anume, în afara orașului, iar ruda unuia dintre ei s-a oferit să-i ducă acolo cu mașina. Opt persoane se aflau în autoturism când șoferul a pierdut controlul volanului, iar mașina a zburat de pe șosea. La aproximativ o oră după accident, poliția locală a sunat anchetatorii noștri - după cum s-a dovedit, șoferul era sergent de poliție. A fost supus la testul etilotest, care a arătat că era în stare de ebrietate - avea o alcoolemie de 1,29", a declarat pentru fakty.ua Olga Proțenko, purtătoarea de cuvânt a administrației teritoriale a Biroului de Investigații de Stat.

Pe acelaşi subiect

Mai mult, medicii de pe ambulanță care au acordat primul ajutor răniților nu își amintesc ca șoferul să fi fost printre ei. Iar surse din anchetă, citate de Fakty, spun că individul ar fi fugit de la locul accidentului. Însă polițistul a fost găsit rapid și le-ar fi explicat agenților că, deoarece rănile sale erau ușoare, a fugit după ajutor. Doar că nu el a fost cel care a chemat ambulanța și poliția, ci șoferul unei mașini oprite pe drum de unul dintre pasagerii Mercedes-ului.

Filmul tragediei

Sâmbătă, la Liceul Novgorod a avut loc ceremonia de absolvire. După școală, copiii au sărbătorit mai întâi într-o cafenea locală, apoi unii dintre absolvenți s-au adunat la casa unui coleg și au așteptat până la ora 4 dimineața, când se încheie starea de asediu, pentru a merge să vadă răsăritul soarelui, undeva în afara orașului. Un polițist de 31 de ani, rusă a proprietarului casei, deși băuse destul de mult în timpul petrecerii, s-a oferit să conducă grupul de tineri cu mașina la locul cu pricina. Șapte adolescenți s-au urcat în Mercedes, alături de individ. Două fete s-au așezat lângă șofer, pe scaunul din dreapta față. Încă trei fete și doi băieți s-au înghesuit pe bancheta din spate. Una dintre fetele care au supraviețuit nenorocirii a povestit că mașina nu rula cu viteză, însă, la un moment dat, polițistul a apăsat pe accelerație și a început să-și etaleze priceperea în ale șofatului, rotind brusc volanul la stânga și la dreapta. Viteza era foarte mare, iar mașina a început să tragă în șanțul din dreapta. Șoferul a încercat să corecteze situația, a întors volanul spre stânga, însă Mercedesul a zburat de pe șosea pe câmp, unde s-a răsturnat de mai multe ori. Două dintre fete au fost aruncate din mașină, una dintre ele fiind prinsă și zdrobită sub fiare. Au murit pe loc.

Zi de doliu în comunitatea Novhorodka

Unul dintre băieții care se aflau pe bancheta din spate a ieșit prin parbriz și a început să-i ajute pe ceilalți. Și-a scos prietenul, iar ambii au încercat să ridice mașina, pentru a-și elibera iubita care urla de durere, dar nu aveau suficientă forță pentru asta. Apoi a fugit la drum și au oprit un șofer, care a sunat după ajutor. La acel moment, nimeni nu l-a văzut pe șoferul Mercedesului lângă mașină. Cu toate acestea, din moment ce i se cunoștea identitatea, polițiștii și-au găsit rapid colegul și l-au adus la fața locului. Bărbatul, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, a fost reținut și i s-au adus la cunoștință acuzațiile.

Parchetul va cere instanței să-l înlăture din funcție și să-l țină în arest fără alternativă, a informat parchetul regional Kirovohrad. El riscă până la 12 ani de închisoare. Luni, 26 iunie, a fost declarată zi de doliu în comunitatea Novhorodka, pentru fetele care au murit în acest accident rutier: Diana Kanalosh, Elena Hryschuk și Natalia Doroshko. Diana și Natalia au fost înmormânate luni, la cimitirul central din Novhorodka. Elena urmează să fie și ea condusă pe ultimul ei drum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Trei adolescente au murit la doar câteva ore după festivitatea de absolvire a liceului. Fetele au sfârșit într-o mașină condusă de un polițist ucrainean beat