Antena Meniu Search
x

Trei baloane de spionaj ale Chinei au survolat SUA în timpul mandatului lui Donald Trump. Pentagonul nu ar fi știut ce sunt de fapt -NYT

Comandantul militar de rang înalt care supraveghează spațiul aerian nord-american a declarat luni că unele incursiuni anterioare ale baloanelor de spionaj chineze în timpul administrației Trump nu au fost detectate în timp real, iar Pentagonul a aflat despre acestea mai târziu. O explicație, au spus mai mulți oficiali americani, este că unele incursiuni anterioare au fost inițial clasificate ca "fenomene aeriene neidentificate" sau ca OZN-uri, notează New York Times.

de Redactia Observator

la 07.02.2023, 15:03

Donald Trump, fostul președinte al SUA
Trei baloane de spionaj ale Chinei au survolat SUA în timpul mandatului lui Donald Trump. Pentagonul nu ar fi știut ce sunt de fapt -NYT - Profimedia

În ultimii ani, armata și diferitele agenții de informații ale SUA au depus eforturi constante pentru a investiga cazurile în care sunt raportate fenomene aeriene neidentificate. Nu este clar când Pentagonul a stabilit că unele incidentele au implicat spionajul chinez. Când s-a luat această decizie, oficialii au păstrat informațiile secrete pentru a evita ca o situație în care China știe că eforturile ei de supraveghere au fost descoperite, au adăugat aceștia.

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, a anunțat îmbunătățirea supravegherii sub administrația Biden, subliniată chiar de detectarea balonului care a trecut peste Statele Unite săptămâna trecută. "Ne-am îmbunătățit capacitatea de a detecta lucruri pe care administrația Trump nu a putut să le detecteze", a declarat Sullivan la un eveniment.

Pe lângă balonul care a fost distrus în urmă cu câteva zile, oficialii americani sub protecția anonimatului au mai vorbit și despre cel puțin un alt incident similar care ar fi avut loc în timpul administrației Biden. De asemenea, alte trei incidente similare ar fi avut loc în timpul pe care Donald Trump l-a petrecut la Casa Albă.

Oficiali de rang înalt ai administrației Trump au declarat că nu au fost niciodată informați despre incursiunile baloanelor de spionaj chineze în timp ce erau în funcție. În ceea ce îl privește pe fostul președinte, acesta respinge aceste acuzații, susținând că informațiile pe această temă sunt dezinformări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Trei baloane de spionaj ale Chinei au survolat SUA în timpul mandatului lui Donald Trump. Pentagonul nu ar fi știut ce sunt de fapt -NYT