Antena Meniu Search
x

Trei bărbaţi, găsiţi morţi sub zăpadă după avalanşele din Munţii Tatra Mare. Turiştii au pornit în excursie, ignorând avertismentele

Trei bărbaţi au murit în două avalanşe produse în munţii Tatra Mare, de-a lungul graniţei dintre Slovacia şi Polonia, au anunţat duminică echipele de salvare de pe ambele părţi ale graniţei. Doi dintre aceştia au fost surprinşi de o avalanşă în apropiere de cabana Zbojnicka, după ce porniseră într-o excursie sâmbătă, ignorând avertismentele de vreme extremă, potrivit DPA, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 11.12.2022, 16:34

Tatra Mare
Trei turişti au fost găsiţi morţi după ce s-au aventurat în Munţii Tatra Mare - Profimedia

Doi bărbaţi în vârstă de 36 şi, respectiv, 41 de ani au fost surprinşi de o avalanşă în apropiere de cabana Zbojnicka, după ce porniseră într-o excursie sâmbătă, în pofida avertismentelor de avalanşă, a anunţat serviciul de salvamont HZS din Slovacia.

Cei doi plănuiseră să fie preluaţi cu maşina de către partenerul unuia dintre bărbaţi la Stary Smokovec, dar nu au ajuns la ora stabilită. Partenerul a alertat serviciile de salvare care au verificat o zonă în care se produsese o avalanşă cu ajutorul câinilor de urmărire şi al echipamentului de căutare. Bărbaţii au fost descoperiţi morţi, sub zăpadă.

Un tânăr de 19 ani, găsit mort sub stratul de zăpadă

Pe partea poloneză a masivului montan s-au produs două avalanşe mai mari şi câteva mai mici. Trei persoane au fost îngropate sub zăpadă în zone diferite pe o pantă din Valea Kondratowa, a relatat postul de televiziune TVN24.

Un tânăr de 19 ani, scos de sub zăpadă de salvamontişti, a decedat la faţa locului, în pofida eforturilor de reanimare. Celelalte două persoane au fost rănite, fiind transportate la spital. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Trei bărbaţi, găsiţi morţi sub zăpadă după avalanşele din Munţii Tatra Mare. Turiştii au pornit în excursie, ignorând avertismentele