Antena Meniu Search
x

Video Trei firme din SUA, amendate pentru folosirea ilegală a minorilor în McDonald's. Doi copii de 10 ani, surprinși lucrând în miezul nopții

Trei firme din statul american Kentucky au fost amendate pentru folosirea ilegală a minorilor în restaurantele McDonald's pe care le operau în franciză.

de Redactia Observator

la 04.05.2023, 09:02

Vezi și

Inspectorii departamentului pentru muncă au constatat că aproape 300 de adolescenţi sub 16 ani lucrau mai multe ore decât este legal, uneori chiar până la ora două noaptea.

Aproape 300 de adolescenţi sub 16 ani lucrau mai multe ore decât este legal

Într-un local au fost găsiţi chiar doi copii de 10 ani care primeau comenzi la ghişeu, deşi conducerea susţine că erau doar în vizită la tatăl lor, angajat acolo. Grupul McDonald's afirmă că infracţiunile constatate sunt inacceptabile şi va lua măsuri împotriva firmelor vinovate.

Copii de 10 ani au fost găsiți lucrând la un McDonald's din Louisville până la ora 2 dimineața. 60 de locații McDonald's în Kentucky, Indiana, Maryland și Ohio, "au angajat 305 copii pentru a lucra mai mult decât orele permise legal și pentru a îndeplini sarcini interzise de lege pentru tinerii lucrători", a declarat Departamentul Muncii în o declarație.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Trei firme din SUA, amendate pentru folosirea ilegală a minorilor în McDonald's. Doi copii de 10 ani, surprinși lucrând în miezul nopții