Antena Meniu Search
x

Trei morţi, după ce două elicoptere de intervenţie s-au ciocnit în aer. Tragedie la stingerea incendiilor din SUA

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma coliziunii petrecute duminică, între două elicoptere care interveneau la stingerea unui incendiu din Cabazon, în apropiere de Palm Springs, în sudul statului California. Autorităţile federale încă investigau, luni, cauza evenimentului, relatează Reuters şi AFP.

de Redactia Observator

la 07.08.2023, 17:57

Tragedie la stingerea incendiilor din SUA
Tragedie la stingerea incendiilor din SUA - Profimedia

"Primul elicopter a reuşit să aterizeze în siguranţă. Din păcate, al doilea elicopter s-a prăbuşit şi toţi cei trei ocupanţi au murit", a declarat David Fulcher, şeful pompierilor din California, într-o conferinţă de presă. Victimele au fost pilotul şi doi pompieri, printre care un căpitan.

Unul dintre elicoptere s-a prăbuşit

Elicopterul prăbuşit lucra alături de alte cinci aparate pentru a combate un incendiu izbucnit duminică într-o clădire, care s-a extins apoi la vegetaţia din jur, relatează news.ro. Fumul se ridica deja de pe aproximativ trei hectare de teren în momentul în care au început să intervină elicopterele, în jurul orei locale 18.00.

Accidentul dintre elicoptere a provocat un alt incendiu, care a fost pus sub control. Autorităţile federale încă investigau luni cauza coliziunii în aer dintre cele două elicoptere.

Consiliul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB) a precizat într-un comunicat că investighează coliziunea dintre un elicopter Bell 407 şi un elicopter Sikorsky S-64E. Elicopterul Sikorsky a fost cel care a aterizat în siguranţă, în timp ce aeronava Bell s-a prăbuşit la sol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Trei morţi, după ce două elicoptere de intervenţie s-au ciocnit în aer. Tragedie la stingerea incendiilor din SUA