Antena Meniu Search
x

Trei persoane au murit și alte zeci au fost rănite, după ce o clădire cu șase etaje s-a prăbușit în Kenya: "Este dezastruos"

Trei persoane au murit și alte zeci au fost rănite după ce o clădire cu șase etaje s-a prăbușit în Kiambu, centrul Kenyei.

de Redactia Observator

la 26.09.2022, 18:26

Operaţiunile de salvare sunt încă în desfășurare și autoritățile au reușit să scoată un copil de sub dărâmături. Alți oameni au fost, de asemenea, salvați, dar „din păcate, unii  se tem că vor ceda în urma rănilor”, a spus guvernatorul județului Kiambu, Kimani Wamatangi, potrivit BBC.

Nu se știe câți oameni sunt încă bloați sub dărâmături

Prăbușirile clădirilor din Kenya au fost puse în trecut pe seama unui design structural slab sau a construcției neglijente. Cauza prăbușirii este neclară, dar clădirea era încă în construcție când s-a prăbușit. Martorii au spus că a căzut pe o clădire alăturată. Nu se știe câți oameni sunt încă blocați sub dărâmături. Copilul care a fost salvat este acum tratat în spital.

Lucrul la care am asistat aici este dezastruos, nu poate fi permis să se întâmple din nou, a spus guvernatorul Wamatangi jurnaliştilor, după ce a ajutat la eforturile de salvare. El a cerut poliției să ajute oficialii să aplice reglementările privind construcțiile.

 Soldații, lucrătorii de la Crucea Roșie din Kenya și personalul Serviciului Național de Tineret, precum și locanicii care s-au oferi voluntari s-au aduat la fața locului  în orașul Kiambu, care se află la aproximativ 20 km nord de capitală, Nairobi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Trei persoane au murit și alte zeci au fost rănite, după ce o clădire cu șase etaje s-a prăbușit în Kenya: "Este dezastruos"