Antena Meniu Search
x

Trei români arestaţi în legătură cu furtul unor băuturi alcoolice dintr-un supermarket din Irlanda

Trei români au fost arestaţi în legătură cu furtul unor băuturi alcoolice dintr-un renumit supermarket din Irlanda.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 23.06.2021, 07:48

Sticlele de băutură furate de români au fost recuperate
Sticlele de băutură furate de români au fost recuperate - Longford Leader
  • Românii arestaţi în Irlanda şi-au recunoscut faptele.

Cei trei români au fost prinşi graţie imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zonă. Conform Longford Leader, românii au furat băuturi alcoolice în valoare de 1.300 de euro, însă întreaga marfă a fost recuperată şi predată reprezentanţilor magazinului. 

Deşi Aileen Mollahan, reprezentanta celor trei români, a solicitat eliberarea acestora, magistraţii au decis ca cei trei români să rămână după gratii pentru a se stabili identitatea lor, dar şi pentru a se stabili dacă cei trei au antecedente penale.

Astfel, Alexandru Făcăeru, de 38 de ani, Mihai Apostol, de 23 de ani, şi Andrei Stoica, de 23 de ani, îşi mai petrec cel puţin câteva zile în închisoare, în Dublin.

Românii acuzaţi de furt speră să scape cu o amendă

Avocata celor trei a încercat să-i îmbuneze pe magistraţi susţinând că cei trei români se află la prima abatere, îşi recunosc fapta, îşi cer iertare pentru furtul comis şi pun incidentul pe seama faptului că au ajuns de trei luni în Irlanda iar încerările de a găsi locuri de muncă decente au fost sortite eşecului, cei trei fiind obligaţi să stea într-un apartament alături de alţi doi români, fiecare plătind câte 85 de euro pe săptămână drept chirie. Planul ar fi ca românii să scape cel mult cu câte o amendă şi cu ore de muncă în folosul comunităţii.

Chiar şi aşa, magistraţii nu au aprobat eliberarea celor trei români solicitând ca acest lucru să intervină abia în momentul în care sunt stabilite toate detaliile despre trecutul celor trei români.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Trei români arestaţi în legătură cu furtul unor băuturi alcoolice dintr-un supermarket din Irlanda