Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Trista poveste a românului ale cărui rămăşiţe au fost găsite într-o casă abandonată din Irlanda

Rămăşiţele lui Ilie Stângaciu, un român de 39 de ani, au fost descoperite într-o casă abandonată din Irlanda, în septembrie anul trecut, iar povestea românului este una extrem de tulburător.

de Redactia Observator

la 28.05.2021 , 15:21

Românul mort în Irlanda nu mai fusese văzut de rude şi de soţie de un an şi patru luni
Românul găsit mort în Irlanda avea 39 de ani - Profimedia - imagine ilustrativă
  • Românul mort în Irlanda avea 39 de ani.

Ilie Stângaciu a plecat la muncă în Anglia şi s-a stabilit, alături de soţia lui, în sud-estul Angliei. Românul lucra ca electrician, iar în seara de 28 mai, Ilie a plecat la muncă, el urmând să lucreze în tura de noapte.

Conform Irish Examiner, românul nu a mai fost văzut de atunci. Familia a alertat forţele de ordine, care au demarat o anchetă, însă rămăşiţele românului au fost descoperite abia în septembrie anul trecut, la un an şi patru luni de la dispariţia lui Ilie Stângaciu.

Rămăşiţele lui Ilie Stângaciu au fost descoperite într-o casă abandonată din Ennis, Irlanda. Rudele şi apropiaţii românului nu-şi explică modul în care a putut să ajungă românul până în Irlanda, însă ancheta a scos la iveală că românul a luat feribotul din Anglia spre Irlanda.

Articolul continuă după reclamă

Anchetatorii au descoperit un portofel cu actele românului în apropiere însă, pentru a fi siguri că rămăşiţele sunt ale acestuia, au luat o probă ADN de la faţa locului şi au comparat-o cu o probă ADN luată de la mama lui Ilie Stângaciu. Rezultatul testului a arătat că, într-adevăr, rămăşiţele erau ale lui Ilie Stângaciu. Iniţial se stabilise că rămăşiţele aparţin unui bărbat care, la momentul decesului, avea între 26 şi 40 de ani.

Rămăşiţele românului ar putea fi repatriată pentru înmormântare

Ancheta a scos la iveală că, cel mai probabil, românul şi-a pus capăt zilelor prin spânzurare. Nu s-a putut demonstra că românul a fost agresat sau că a fost implicat o altă persoană, iar cauza morţii a fost stabilit ca fiind asfixiere prin spânzurare.

Într-o declaraţie dată în faţa procurorilor, soţia lui Ilie Stângaciu a precizat că nu l-a mai văzut pe acesta de când a dispărut, pe 28 mai. Autorităţile irlandeze au anunţat că pot pune la dispoziţia familiei rămăşiţele lui Ilie Stângaciu pentru o eventuală repatriere sau înmormântare, existând şi posibilitatea ca acestea să fie incinerate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Trista poveste a românului ale cărui rămăşiţe au fost găsite într-o casă abandonată din Irlanda