Antena Meniu Search
x

ŞOC în Italia: Un pod rutier s-a PRĂBUŞIT ÎN PLIN TRAFIC. Doi oameni au murit. TREI ROMÂNI au fost RĂNIŢI

Agresorul, originar din fosta Iugoslavie, a fost reţinut după ce a sărit de pe o pasarelă şi s-a rănit şi el destul de grav. Poliţia exclude orice motivaţie teroristă şi subliniază că individul are probleme psihice

Vezi și

Doi oameni şi-au pierdut viaţa pe o autostradă din Italia iar trei muncitori români au fost răniţi, după ce un pod rutier s-a prăbuşit pe neaşteptate, în plin trafic. Cele două victime au fost, practic, omorâte de dărâmături, în maşina lor, care trecea pe sub pod.

Accidentul, produs la câteva luni după unul asemănător, a declanşat o intensă polemică pe tema stării infrastructurii din Italia.

Dezastrul s-a produs pe autostrada Adriatică, dintre nordul şi sudul Italiei, la nivelul oraşului Ancona.

Pe autostradă se circula normal dar, pe durata unor lucrări de extindere, podul era susţinut de o structură provizorie, care a cedat.

Planşeul de beton s-a prăbuşit peste o maşină ai cărei ocupanţi, doi soţi de 50 - 60 de ani, au murit pe loc. Iar trei muncitori români care lucrau la pod au căzut de la 6 - 7 metri. 

"Nu ne-am dat seama de nimic: deodată, totul s-a prăbuşit şi ne-am trezit pe jos", le-a spus unul din români pompierilor care le-au acordat primul ajutor.

Unul din răniţi a primit îngrijiri într-un spital local iar ceilalţi doi, în stare ceva mai gravă, au fost transportaţi cu elicopterul la spitalul din Ancona. Vieţile lor nu sunt, însă, în pericol.

Muncitorii români erau angajaţi ai firmei care efectua lucrări la podul distrus şi la alte 19 de pe aceeaşi autostradă.

În momentul accidentului, operaţiunile de bază erau încheiate şi se desfăşurau doar activităţi secundare, potrivit societăţii de administrare a autostrăzilor.

Procuratura a dechis o anchetă pentru "omor din culpă" iar ministrul transporturilor a desemnat o comisie pentru a stabili cauza dezastrului. 

Autostrada este acum închisă pentru cel puţin 24 de ore.

Politicienii din opoziţie critică sever guvernul în urma accidentului. "Italia se rupe în bucăţi", a spus un vicepreşedinte al Senatului, iar liderul Ligii Nordului, de dreapta, a vorbit despre "o ruşine nedemnă de o ţară civilizată".

Un accident similar soldat cu o victimă s-a produs în nordul Italiei în luna octombrie.

Iar în 2014 două viaducte s-au prăbuşit în Sicilia, fără să se înregistreze victime.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » ŞOC în Italia: Un pod rutier s-a PRĂBUŞIT ÎN PLIN TRAFIC. Doi oameni au murit. TREI ROMÂNI au fost RĂNIŢI