Antena Meniu Search
x

Un italian şi-a salvat fiul şi fiica aruncându-se în faţa furgonetei UCIGAŞE, în atacul terorist de la Barcelona, dar el a murit pe loc

Oraşul îşi revine, dar Spania caută un terorist! La 24 de ore de la atentat, autoritățile spaniole nu au putut să găsească vinovatul.

Vezi și

Oraşul îşi revine, dar Spania caută un terorist! La 24 de ore de la atentat, autoritățile spaniole nu au putut să găsească vinovatul.

După teroare, în Spania s-a lăsat liniştea. E liniştea celor care îşi plâng morţii şi se roagă pentru răniţi. 

"E teama aceea, că merg pe strada, mă ridic din pat, mă duc la muncă şi nu ştiu dacă mă mai întorc. Stiti?" O frică pe care o ştiu şi o simt cei mai mulţi spanioli. Tocmai de aceea, autorităţile iberice au făcut un apel a calm. 

Regele Felipe, premierul Mariano Rajoy şi liderul Cataloniei au fost alături de miile de oameni venite în Piaţa Catalunia pentru a aduce un omagiu victimelor. Dar şi să transmită un mesaj clar.  

Pe acelaşi subiect

Prima doamnă a Cataloniei, românca Marcela Topor, a ţinut şi ea un moment de reculegere. Milioanele de români din Spania se tem însă pentru ce ar putea urma. 

Iar frica pluteşte în aer pe străzile Barcelonei. Deşi bulevardul Ramblas a fost redeschis în această dimineaţă, freamătul turiştilor şi al localnicilor a dispărut. Singurul zgomot care spărgea liniştea era sunetul roţilor de geamantan. A început exodul turiştilor. 

Centrul bulevardului a fost transformat într-un altar de flori şi candele. În urmă cu 24 de ore, acolo au murit 14 oameni. Printre ei şi Bruno Gulotta, un italian venit în vacanţă alături de soţie şi de cei doi copii. A murit ca un erou. În momentul în care camionul a intrat în mulţime, Bruno s-a pus ca un zid în faţa fiul şi fiicei lui. I-a salvat, dar el a murit pe loc. 

Nu a fost singurul italian ucis în atacul terorist. Luca Russo, un tânăr inginer din Veneţia murit şi el. Iubita lui este grav rănită.

Francesco Lopez Rodriguez, un spaniol de 60 de ani se numără şi el printre victimele zdrobite de camionul terorii. Iar lista continuă. Nu sunt indentificaţi toţi cei ucişi şi există şi mulţi dispăruţi. Printre ei şi Julian Cadman, un băiat de 7 ani din Anglia şi Jared Tucker, un american de 43 de ani.

În ciuda mobilizării uriaşe şi a măsurilor de securitate tot mai dure, în Spania, la fel ca în restul lumii, rămâne o singură întrebare. Dacă astfel de atacuri teroriste pot fi prevenite şi oprite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Un italian şi-a salvat fiul şi fiica aruncându-se în faţa furgonetei UCIGAŞE, în atacul terorist de la Barcelona, dar el a murit pe loc