Antena Meniu Search
x

Trump a câştigat alegerile primare republicane în Carolina de Sud, zdrobind-o pe Nikki Haley în statul ei natal. De ce este importantă această victorie

Donald Trump a câştigat alegerile primare republicane din Carolina de Sud, în faţa rivalei sale, Nikki Haley. Deşi votul a avut loc în statul natal al lui Haley, fosta guvernatoare nu a avut nicio şansă în faţa republicanului. Totuşi, Haley nu se va retrage din cursă. Aceasta mai are o şansă la super marţea electorală, pe 5 martie, atunci când mai multe state americane îşi vor desemna candidatul la funcţia de preşedinte al ţării.  

de Redactia Observator

la 25.02.2024, 08:53

Vezi și

Donald Trump: Ţara noastră va fi din nou respectată, mai respectată ca niciodată. Este o seară fantastică. Nu am văzut niciodată Partidul Republican atât de unit cum este acum, niciodată nu a fost aşa.

Donald Trump a mai câştigat o bătălie. Deşi alegerile primare republicane au avut loc în statul ei natal, Nikki Haley, fostul guvernator al Carolinei de Sud, nu a avut nicio şansă în faţa rivalului său. Într-un discurs la cea mai mare întâlnire anuală a conservatorilor din SUA, Trump s-a proclamat singura persoană capabilă să oprească "corupţia" din Statele Unite ale Americii.

Donald Trump: Ţara noastră este distrusă. Un vot pentru Trump este biletul vostru de întoarcere la libertate, este paşaportul vostru pentru a ieşi din tiranie şi este singura voastră scăpare din iadul lui Joe Biden şi a bandei sale.

Atacurile dure la adresa actualului preşedinte american, Joe Biden, au continuat pe tot parcursul discursului.

Pe acelaşi subiect

Donald Trump: Joe Biden este o ameninţare la adresa democraţiei. Mă aflu astăzi în faţa dumneavoastră, nu doar ca fost şi, sperăm, viitor preşedinte, ci şi ca un disident politic mândru. Eu sunt un disident.

Trump a zdrobit-o pe Haley în statul ei natal

Deşi nu a obţinut până acum nicio victorie, Haley nu se dă bătută, iar susținătorii acesteia promit să rămână alături de ea. "Donald Trump nu poate câştiga alegerile prezidenţiale". Haley l-a atacat subtil şi pe democratul Biden.

Nikki Haley: Trebuie să oprim haosul. Trebuie să ne oprim cu drama. 70% dintre americani spun că nu-i vor pe Trump sau Biden, ei cred că sunt cei mai detestaţi doi politicieni din America.

În lupta electorală de anul acesta, Trump nu a ratat nicio victorie.

Meg Kinnard, reporter AP: În Carolina de Sud, victoria unui candidat republican este un semn că acesta va avea succes în statele care vor vota în super-marţea electorală. Aceste scrutine au loc pe 5 martie, iar dacă Donald Trump va avea o performanţă bună acolo, acest lucru l-ar putea aduce cu atât mai aproape de a deveni candidatul republican pentru 2024.

Câştigul de aseară este o performanţă care, potrivit CNN, arată dominaţia sa asupra partidului republican.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Trump a câştigat alegerile primare republicane în Carolina de Sud, zdrobind-o pe Nikki Haley în statul ei natal. De ce este importantă această victorie