Antena Meniu Search
x

Trump a negat acuzaţiile jurnalistei Jean Carroll de viol. Procesul, care se apropie de final, nu a durat mai mult de 5 minute

Donald Trump între proces şi campanie electorală! Ieri, republicanul a depus mărturie în procesul cu scriitoarea şi jurnalistea E. Jean Carroll, în care este acuzat pentru defăimare şi abuz sexual. Republicanul a stat mai puţin de cinci minute în sala de judecată, iar la final a declarat în faţa judecătorilor că nu aşa arată America. Anul trecut, când Carroll l-a mai chemat în instanţă, Trump nici măcar nu s-a prezentat. 

de Redactia Observator

la 26.01.2024, 07:52

Vezi și

Trump nu a zăbovit deloc la tribunal. Fostul preşedinte american a petrecut nu mai mult de trei minute în boxa martorilor, ieri, la procesul intentat de jurnalista E. Jean Carroll. Fostul preşedinte american a negat cu fermitate că a abuzat-o sexual și defăimat-o pe scriitoare şi. a pus totul pe seama unei înşelătorii.

Carroll a mai câștigat un proces împotriva lui Trump, în luna mai a anului trecut, când jurnalista i-a convins pe judecători că are dreptate. Atunci, magistraţii i-au cerut republicanului, care nici măcar nu s-a prezentat la proces, să-i plătească acesteia daune în valoare de peste cinci milioane de dolari.

În ciuda verdictului de atunci, Trump a continuat să o denigreze pe jurnalistă, pe care a spus că nu a văzut-o niciodată în viaţa lui şi a acuzat-o că are probleme mintale.

Jurnalista l-a acuzat pe Trump că a violat-o într-un vestiar din Manhattan

Acest proces, al doilea la număr, vine după o plângere depusă de E.Jean Carroll împotriva declaraţiilor lui Trump din vara lui 2019, când acesta ar fi negat că ar fi violat-o în anii 90, într-un vestiar din Manhattan. Acum, avocaţii jurnalistei cere daune de cel puţin zece milioane de dolari.

Judecătorii ar urma să ia o decizie finală chiar astăzi, când au loc şi ultimele pledoarii. De probleme cu legea s-a lovit şi fostul consilier al lui Trump, Peter Navarro, care a fost condamnat ieri la patru luni de închisoare pentru că a sfidat Congresul în ancheta privind asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021, dar şi pentru că nu s-a conformat unei citații din partea Comisiei speciale a Camerei Reprezentanților care. investighează acelaşi eveniment. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Trump a negat acuzaţiile jurnalistei Jean Carroll de viol. Procesul, care se apropie de final, nu a durat mai mult de 5 minute