Antena Meniu Search
x

Trump, acuzat de către Coreea de Nord că vrea 'să împingă lumea către un dezastru nuclear oribil'

Coreea de Nord îl acuză pe Trump, într-o scrisoare deschisă, că vrea să "împingă lumea către un dezastru nuclear".

Coreea de Nord îl acuză pe Trump, într-o scrisoare deschisă, că vrea să "împingă lumea către un dezastru nuclear".

Coreea de Nord s-a declarat, într-o scrisoare deschisă adresată parlamentelor din câteva ţări, "putere nucleară cu drepturi depline" şi l-a acuzat pe preşedintele American Donald Trump că încearcă "să împingă lumea către un dezastru nuclear oribil".

Ministrul Australian de Externe, Julie Bishop, a afirmat că scrisoarea deschisă este ceva fără precedent, nord-coreenii alegând de obicei alte metode pentru a-şi exprima opiniile.

Scrisoarea, care datează din 28 septembrie, pare să fi fost distribuită la aproximativ o săptămână după discursul lui Donald Trump la Adunarea Generală ONU, în care preşedintele American a afirmat că “Statele Unite sunt puternice şi au răbdare, dar dacă va va fi necesar să se apere sau să îşi apere aliaţii, nu vor avea altă opţiune decât să distrugă total Coreea de Nord”.

Pe acelaşi subiect

În scrisoarea deschisă, Coreea de Nord condamnă afirmaţiile lui Trump, precizând că sunt echivalente cu o declaraţie de război, fapt semnalat de oficialii nord-coreeni şi la scurt timp după discurs. Statele Unite au negat apoi că Trump ar fi declarat război Coreei de Nord.

“Dacă Trump crede că va face Coreea de Nord, o putere nucleară, să îngenuncheze prin ameninţarea unui război nuclear, ar fi o mare greşeală şi o dovadă de ignoranţă”, se menţionează în scrisoarea deschisă a Coreei de Nord.

Premierul Australian Malcolm Turnbull a calificat scrisoarea drept “o vorbărie goală despre cât de rău este Donald Trump”. “Coreea de Nord este cea care ameninţă că va ataca Japonia, Coreea de Sud şi SUA cu rachete nucleare. Coreea de Nord este cea care ameninţă stabilitatea lumii”, a precizat Turnbull.

Atât Turnbull cât şi Bishop au declarat că scrisoarea deschisă arată că nord-coreenii devin disperaţi , în contextual în care Statele Unite ale Americii şi aliaţii acestora măresc sancţiunile care vizează regimul din Coreea de Nord.

“Este o dovadă că strategia colectivă de presiune maximă din punct de vedere diplomatic şi economic prin sancţiuni funcţionează”, a afirmat Bishop.

La 11 septembrie, ONU şi-a consolidat sancţiunile şi a interzis exporturile de textile nord-coreene, a limitat importurile de petrol ale Phenianului şi a interzis orice participare a statelor membre la întreprinderi comune cu Coreea de Nord.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Trump, acuzat de către Coreea de Nord că vrea 'să împingă lumea către un dezastru nuclear oribil'