Antena Meniu Search
x

Donald Trump ia o măsură surpriză şi vrea să modifice legea armelor!

Donald Trump a cerut interzicerea unor dispozitive periculoase se gândeşte şi la înăsprirea condiţiilor pentru americanii care cumpără pistoale sau puşti.

Vezi și

Donald Trump ia o măsură surpriză şi vrea să modifice legea armelor. A cerut interzicerea unor dispozitive periculoase şi se gândeşte şi la înăsprirea condiţiilor pentru americanii care cumpără pistoale sau puşti. În Statele Unite, un adolescent poate face rost de o armă înainte să aibă voie să consume alcool.

Donald Trump: "Tocmai am semnat un memorandum adresat Procurorului General, în care am propus o lege prin care toate dispozitivele care transformă armele legale în mitraliere să fie interzise!"

Dispozitivul la care se referă preşedintele se numeşte "Bump stock" în limba engleză şi transformă, practic, un pistol în mitralieră.

Un astfel de accesoriu a fost folosit de autorul atacului din Las Vegas, din luna octombrie,care a tras nouă gloanţe pe secundă de la fereastra unui hotel. 58 de oameni au murit şi 489 au fost rănite. Erau la un concert în aer liber.

În ultimele zile, mii de elevi au ieşit în stradă pentru a dezarma America. Mobilizare este şi online. Sub hastagul #OneLess, în traducere, o armă mai puţin, oamenii se filmează în timp ce îşi distrug pistoalele şi postează, apoi, clipul pe internet. 

Şi vedetele iau atitudine înaintea marşului istoric împotriva armelor, plănuit în martie. 

George şi Amal Clooney, Steven Spielberg şi Oprah au donat câte 500 de mii de dolari mişcării elevilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Donald Trump ia o măsură surpriză şi vrea să modifice legea armelor!