Antena Meniu Search
x

Trump promite că îl va "zdrobi" pe Biden în 2024: "Trăim într-o catastrofă"

Donald Trump a promis joi că îl va "zdrobi" pe Joe Biden la alegerile din 2024. Fostul preşedinte american a avertizat în faţa alegătorilor săi din New Hampshire că Statele Unite vor intra în anarhie dacă el nu va ajunge la Casa Albă, relatează AFP.  Fostul lider american a organizat primul său miting de campanie după ce a fost pus sub acuzarea de către un tribunal din New York la începutul lunii aprilie. 

de Redactia Observator

la 28.04.2023, 10:55

Trump promite că îl va "zdrobi" pe Biden în 2024: "Trăim într-o catastrofă"
Trump promite că îl va "zdrobi" pe Biden în 2024: "Trăim într-o catastrofă" - Profimedia

Donald Trump a promis joi să-l "zdrobească" pe preşedintele Joe Biden în alegerile din 2024. "Marţi, Joe Biden a declarat oficial că îşi doreşte încă patru ani dezastruoşi" la putere, a criticat fostul preşedinte republican. Donald Trump nu a avut cuvinte suficient de dure pentru a denunţa bilanţul succesorului său: o ţară cufundată în violenţă şi criminalitate, zdrobită de inflaţie, unde băncile "se prăbuşec".

"La aceste alegeri vom alege între putere sau slăbiciune, între succes sau eșec, între siguranță sau anarhie, între pace sau conflict și prosperitate sau catastrofă", a spus Trump unei mulțimi relativ modeste, de aproximativ 1.500 de susținători. "Trăim într-o catastrofă. Cu votul tău pe 5 noiembrie 2024, îl vom zdrobi pe Joe Biden și Casa Albă... la urne și vom rezolva treburile lăsate neterminate".

Aceasta fost prima apariție a lui Donald Trump din ianuarie încoace în statul New Hampshire, care l-a propulsat către victorie în cursa din Partidul Republican în 2016, după un început slab în Iowa. Biden, în vârstă de 80 de ani, a anunțat marți că va candida pentru un al doilea mandat în 2024, avertizând că următoarele alegeri, ca și ultimele, vor fi o "bătălie pentru sufletul Americii".

Mulți lideri republicani cred că Trump, în vârstă de 76 de ani, riscă să piardă din nou, după înfrângerea de la alegerile generale din 2020 și rezultatele slabe de la ultimele două alegeri midterms (intermediare). "Republicanii vor pe cineva care să poată câștiga pe 24 noiembrie. Donald Trump este un învins", a declarat duminică pentru NBC guvernatorul statului New Hampshire, Chris Sununu, care se gândește şi el să intre în cursa din Partidul Republican.

Pe acelaşi subiect

Nouă republicani din Senatul SUA îl susțin pe Trump, dar alții avertizează că problemele legale ale acestuia le-ar putea submina speranțele republicanilor de a lua înapoi de la democrați camera superioară a Congresului anul viitor.

O jurnalistă americană, E.Jean Carroll, care îl acuză pe Donald Trump că a violat-o în anii 1990, şi-a relansat joi acţiunea în justiţie împotriva fostului preşedinte al SUA, datorită unei noi legi din New York care protejează victimele agresiunilor sexuale. La începutul lunii aprilie, Donald Trump s-a predat la Tribunalul Penal din Manhattan pentru a i se prezenta în mod oficial acuzațiile într-un caz care implică plăți către o actriţă de filme porno, cu care ar fi avut o aventură, pentru a-i cumpăra tăcerea.  În plus, riscă să fie pus sub acuzare de Departamentul de Justiție și procurorii din Georgia în cazuri care implică răsturnarea rezultatului alegerilor prezidențiale din 2020 și sustragerea de documente secrete de la Casa Albă.

Cu toate acestea, Trump a menținut în mod constant avantaje de două cifre în sondajele primare republicane, cu mult înaintea celui mai puternic rival al său, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, pe care Trump l-a descris în discursul său din New Hampshire ca fiind "un eşec total" fiindcă se prăbuşeşte în sondaje. Trump, care neagă orice infracţiune, a spus mereu că acuzaţiile şi procesele la adresa sa sunt o "vânătoarea nesfârșită de vrăjitoare".

Miercuri, Disney l-a dat în judecată pe guvernatorul republican al statului Florida, pe care-l acuză că se folosește de funcție pentru a persecuta compania. Ron DeSantis a făcut din lupta împotriva "wokeism-ului" unul dintre principalii săi cai de bătaie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Trump promite că îl va "zdrobi" pe Biden în 2024: "Trăim într-o catastrofă"