Antena Meniu Search
x
LIVE

Trupele Wagner, la un pas să fie aruncate în aer cu mine antitanc la retragerea din Bahmut. Prigojin acuză Armata rusă: "Încercare de flagelare publică"

Război în Ucraina. Şeful companiei ruse de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, care se ceartă de luni de zile cu conducerea armatei regulate ruse, a escaladat vineri disputa acuzând forţele Moscovei că au încercat să-i arunce în aer oamenii, relatează Reuters, citat de news.ro.

De Redactia Observator la 03.06.2023, 06:45
Trupele Wagner, la un pas să fie aruncate în aer cu mine antitanc la retragerea din Bahmut. Prigojin acuză Armata rusă: "Încercare de flagelare publică"
- Profimedia

Trupele Grupului Wagner al lui Prigojin s-au retras în mare parte din oraşul Bahmut din estul Ucrainei, pe care l-au capturat luna trecută după ce au suferit pierderi grele, şi şi-au predat poziţiile forţelor regulate ruseşti. Prigojin a declarat pe Telegram că oamenii săi au descoperit cel puţin zece puncte, în zonele din spatele frontului, unde oficialii Ministerului Apărării au plantat diverse dispozitive explozive, inclusiv sute de mine antitanc. Când au fost întrebaţi de ce au fost amplasate aceste încărcături, oficialii au indicat că a fost un ordin al superiorilor lor.

Traseul de retragere al Wagner, prin spatele frontului, departe de accesul armatei ucrainene

"Nu era necesar să se planteze aceste încărcături pentru a descuraja inamicul, deoarece (zona în cauză) se află în zona din spate. Prin urmare, putem presupune că aceste încărcături erau destinate să întâmpine unităţile Wagner", a declarat acesta. Niciuna dintre încărcături nu a explodat şi nimeni nu a fost rănit, a precizat el, adăugând: "Presupunem că aceasta a fost o încercare de flagelare publică".

Ministerul rus al Apărării nu a fost disponibil imediat pentru comentarii. Prigojin, care s-a plâns în mod frecvent că oamenii săi nu au primit suficientă muniţie pentru asaltul de la Bahmut, a declarat miercuri că a cerut procurorilor să investigheze dacă înalţi oficiali ruşi din domeniul apărării se fac vinovaţi de încălcarea legii înainte sau în timpul războiului din Ucraina.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Trupele Wagner, la un pas să fie aruncate în aer cu mine antitanc la retragerea din Bahmut. Prigojin acuză Armata rusă: "Încercare de flagelare publică"