Antena Meniu Search
x

Turcia a restricționat accesul la Twitter

Accesul la platforma Twitter a fost restricționat în toată Turcia în ceea ce pare a fi o măsură a autorităților. În paralel, problemele de conectivitate la internet s-au diminuat în sudul Turciei, transmite Mediafax.

de Redactia Observator

la 08.02.2023, 18:06

clădiri prăbușite în Turcia
Turcia a restricționat accesul la Twitter - Profimedia Images

Reprezentanții organizației NetBlocks susțin că Twitter este restricționat în întreaga țară, potrivit Sky News. Specialiștii arată că datele culese în timp real demonstrează că platforma de socializare este blocată de unii dintre principalii furnizori de internet din Turcia.

Cei de la Netblocks mai spun că restricția „vine în contextul în care populația se bazează pe acest serviciu în urma seriei de cutremure devastatoare".

Nu este prima oară când Turcia restricționează accesul la rețele de socializare

Autoritățile din Turcia au mai restricționat accesul la platformele de socializare în perioade de criză. Netblocks le-a sugerat celor afectați să folosească o rețea privată virtuală pentru a ocoli blocajul.

Pe acelaşi subiect

Anul trecut, în Turcia a fost introdusă o legislație foarte criticată pentru a combate „dezinformarea", în ciuda criticilor legate de libertatea de exprimare. În cazul situațiilor de urgență, guvernul susține că astfel oprește răspândirea de imagini și mesaje false.

Unele persoane rămase blocate sub dărâmături în urma cutremurelor din de luni au cerut ajutor prin intermediul conturilor lor de Twitter. În paralel, problemele de conectivitate la internet s-au diminuat în sudul Turciei. Totuși, conectivitatea la internet rămâne diminuată în zonele devastate de cutremur.

Cutremure în Turcia și Siria: Peste 11.000 de morţi și 50.000 de răniți

Cutremure în Turcia și Siria. Bilanţul provizoriu al victimelor cutremurelor devastatoare care au lovit Turcia şi Siria a ajuns la peste 11.000 de morţi şi 50.000 de răniţi. Operaţiunile de salvare a victimelor de sub dărâmături nu contenesc. Au trecut deja peste 50 de ore de la catastrofă şi încă nu se ştie câţi oameni se mai află sub clădirile prăbuşite.

În timp ce salvatorii duc o cursă contracronometru, mii de oameni se plâng de lipsa de resurse şi de reacţia lentă a autorităţilor. Preşedintele Erdogan, care s-a deplasat azi pentru prima oară în oraşul Kahramanmaraş, a recunoscut că au fost dificultăţi la început din cauza drumurilor blocate, dar spune că lucrurile s-au remediat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Turcia a restricționat accesul la Twitter