Turcia înregistrează un nou record de infectări şi reactivează măsurile de lockdown

De Cristian Ionescu.
Publicat: 03.04.2021, 11:29.
Actualizat: 03.04.2021, 11:47

Turcia a raportat un nou record de cazuri zilnice de COVID-19, a declarat Ministerul Sănătății. În data de 2 aprilie au fost înregistrate 42.308 cazuri noi și 179 de decese, potrivit datelor oficiale, iar infecțiile au crescut constant la nivel național de la începutul săptămânii.

Restricţiile se reactivează în Turcia, după un nou record de infectări cu coronavirus

Profi Media

Turcia reactivează restricţiile, după un nou record zilnic de infectări cu Covid

Autoritățile au început să relaxeze restricțiile de la 1 martie, când infecțiile zilnice erau mai mici de 10.000, ridicând blocajele de weekend în zonele considerate cu risc mic și mediu și permitând redeschiderea restaurantelor și cafenelelor, inclusiv în Istanbul, cel mai mare oraș al țării, scrie agenţia Anadolu.

Cu toate acestea, guvernul a anunțat întoarcerea în lockdown din weekend, după creșterea cifrelor, a raportat agenția de știri Anadolu. Restricţiile vor varia în funcție de locul în care provinciile se află pe harta de risc a autorităților. Restaurantele și cafenelele vor fi deschise doar pentru a prelua mâncarea, între orele 10.00 și 20.00, în timp ce piețele, magazinele alimentare, fructele și măcelariile vor rămâne deschise între orele 10.00 și 17.00. Brutăriile vor fi, de asemenea, deschise în weekend.

Citește și:

Turcia a început o campanie de vaccinare în masă pe 14 ianuarie. Aproape 9,5 milioane de persoane au primit primele doze de vaccin, în ​​timp ce 7,12 milioane de doze rapel au fost administrate, potrivit Ministerului Sănătății.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.