Antena Meniu Search
x

Turcia: Mii de manifestanti au ocupat Piata Taksim

Mii de manifestanti au ocupat din nou Piata Taksim din Instanbul, motiv pentru care fortele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene si tunuri de apa

Situata in centrul metropolei, Piata Taksim a fost parasita sambata dupa incidentele violente, insa astazi dupa-amiaza, mii de manifestanti au reocupat acest loc. De asemenea, au avut loc incidente violente si in cartierul Besiktas, in apropierea biroului premierului Recep Tayyip Erdogan, anunta Mediafax.

Manifestatiile au inceput in urma cu sapte zile, soldandu-se cu cel putin o mie de raniti la Instanbul si 700 la Ankara. Aceste proteste erau, initial, fata de reducerea suprafetelor verzi din Parcul Gezi, unde exista planul de reconstituire a unei cazarme militare, care ar putea deveni un complex tuistic. De-a lungul perioadei, totul s-a indreptat impotriva premierului turc, criticat pentru politicile sale cu caracter islamist. Erdogan se afla la putere din 2002, fiind liderul Partidului pentru Dreptate si Deazvoltare, format pe structurile unei foste miscari islamiste.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Turcia: Mii de manifestanti au ocupat Piata Taksim