Antena Meniu Search
x

Turcia şi Irakul îndeamnă Iranul la pace, care avertizează cu o ofensivă mai violentă dacă vor fi atacaţi de Israel

Turcia a cerut duminică Teheranului să evite o "nouă escaladare" după ce Israelul a fost vizat în cursul nopţii de atacuri iraniene, a declarat o sursă diplomatică turcă. Şi Irakul a făcut un apel similar.

de Redactia Observator

la 14.04.2024, 16:45

Turcia şi Irakul îndeamnă Iranul la pace, care avertizează cu o ofensivă mai violentă dacă vor fi atacaţi de Israel
Turcia şi Irakul îndeamnă Iranul la pace, care avertizează cu o ofensivă mai violentă dacă vor fi atacaţi de Israel - Profimedia

"Ministrul turc de Externe, Hakan Fidan, a avut astăzi o convorbire la telefon cu omologul său iranian (...) şi a spus că nu dorim o nouă escaladare în regiune", a declarat sursa, vorbind sub condiţia anonimatului, relatează Agerpres.

Potrivit aceleiaşi surse, ministrul iranian de Externe, Hossein Amir-Abdollahian, "a declarat că operaţiunea de represalii împotriva Israelului s-a încheiat", dar că Iranul îşi rezervă dreptul de a acţiona "mai ferm" în cazul unui "atac" israelian.

Apel din partea Irakului

Şi preşedintele irakian a cerut duminică o "reducere a tensiunilor" în Orientul Mijlociu, îndemnând în acelaşi timp să nu se "extindă conflictul", la o zi după ce Teheranul a lansat un atac fără precedent împotriva Israelului.

Iranul a lansat peste 300 de drone şi rachete asupra Israelului în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, drept răspuns la un atac asupra consulatului său din Damasc, un atac direct iranian fără precedent despre care armata israeliană a spus că a fost "dejucat".

Iranul şi-a notificat vecinii cu privire la loviturile de retorsiune împotriva Israelului cu 72 de ore înainte, a declarat duminică ministrul de externe Hossein Amirabdollahian. "Cu aproximativ 72 de ore înainte de operaţiunile noastre, i-am informat pe prietenii şi vecinii noştri din regiune că răspunsul Iranului împotriva Israelului este sigur, legitim şi irevocabil", a declarat acesta într-o conferinţă de presă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Turcia şi Irakul îndeamnă Iranul la pace, care avertizează cu o ofensivă mai violentă dacă vor fi atacaţi de Israel