Antena Meniu Search
x

”Ucraina are dreptul să se apere”. Olanda și alte țări NATO vor continua să livreze arme Kievului

Olanda și alte țări NATO vor continua să livreze arme Ucrainei, chiar dacă aceste livrări ar putea deveni ținta atacurilor rusești, a declarat miercuri ministrul olandez al apărării, Kajsa Ollongren. „Țările de Jos și alte țări vor continua să livreze arme Ucrainei”, a spus Ollongren, la sosirea ei la o întâlnire cu miniștrii apărării NATO la Bruxelles.

de Redactia Observator

la 16.03.2022, 11:14

”Ucraina are dreptul să se apere”. Olanda și alte țări NATO vor continua să livreze arme regimului de la Kiev - Profimedia Images

„Ucraina are dreptul să se apere și vom continua să o susținem”, a mai spus ea, potrivit Reuters.

Săptămâna trecută, un oficial din Ministerul rus de Externe a anunțat că Moscova va începe să considere transporturile de arme către Ucraina drept „ținte legitime”.

Convoaiele cu armament pentru Ucraina, ”ținte legitime” pentru ruși

Serghei Riabkov a spus că Rusia și-a exprimat clar poziția Statelor Unite ale Americii. El a mai spus că Rusia a avertizat Statele Unite că livrarea armelor din țări în care au influență nu este doar ”o mișcare periculoasă”, ci este ”o acțiune care face din acele convoaie ținte legitime”.

Pe acelaşi subiect

"Situaţia s-a schimbat complet. Chestiunea este acum să obţinem implementarea obiectivelor liderilor noştri", a spus el, făcând referire la "demilitarizarea" Ucrainei cerută de Kremlin. Dar el a adăugat că "dacă americanii sunt dispuşi să facă acest lucru, putem desigur să reluăm dialogul", precizând că Moscova este pregătită în special în ceea ce priveşte acordurile Start pentru limitarea arsenalelor nucleare. "Totul depinde de Washington", a insistat el.

Război Rusia - Ucraina, ziua 21

Bombele ruseşti au căzut şi noaptea trecută în capitala Ucrainei. Soldații lui Vladimir Putin continuă să se confrunte cu contraatacuri susținute, în timp ce încearcă să izoleze Kievul. În capitala asediată premierii Poloniei, Cehiei și Sloveniei au ajuns cu trenul pentru o întâlnire istorică alaturi de președintele Volodimir Zelenski, discuția celor patru prelungindu-se târziu în noapte. 

Orașul, care este sub interdicție totală de circulație pentru încă o zi, se pregătește pentru un asalt la sol, forțele și voluntarii ucraineni construind noi apărări și baricade, pentru a încetini orice atac rusesc.

 Negocierile de pace nu au dat rezultate, dar vor continua şi astăzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » ”Ucraina are dreptul să se apere”. Olanda și alte țări NATO vor continua să livreze arme Kievului