Antena Meniu Search
x

Un oficial rus avertizează că Moscova consideră transporturile de arme către Ucraina drept „ținte legitime” pentru armată

Un înalt diplomat rus a avertizat că de acum încolo Moscova va considera transporturile de arme către Ucraina drept „ținte legitime”. Afirmația ministrului adjunct de Externe Serghei Riabkov, citată de Sky News și BuzzFeed News, e de natură să trezească temeri cu privire la o potențială escaladare a conflictului din Ucraina, notează The Guardian.

de Redactia Observator

la 12.03.2022, 16:33

Un oficial rus avertizează că Moscova consideră transporturile de arme către Ucraina drept „ținte legitime” pentru armată - Profimedia Images

Serghei Riabkov a spus că Rusia și-a exprimat clar poziția Statelor Unite ale Americii. El a mai spus că Rusia „a avertizat SUA că pomparea armelor dintr-un număr de țări pe care le orchestrează nu este doar o mișcare periculoasă, ci este o acțiune care face din acele convoaie ținte legitime”.

El a spus că este vorba în special de sistemele portabile de apărare aeriană şi sistemele de rachete antitanc.

Garanţiile de securitate cerute de Rusia de la SUA şi NATO nu mai sunt valabile

De asemenea, Riabkov a precizat că "garanţiile de securitate" cerute de Rusia Occidentului, inclusiv asigurarea că Ucraina nu va adera niciodată la NATO, nu mai sunt valabile.

Pe acelaşi subiect

"Situaţia s-a schimbat complet. Chestiunea este acum să obţinem implementarea obiectivelor liderilor noştri", a spus el, făcând referire la "demilitarizarea" Ucrainei cerută de Kremlin. Dar el a adăugat că "dacă americanii sunt dispuşi să facă acest lucru, putem desigur să reluăm dialogul", precizând că Moscova este pregătită în special în ceea ce priveşte acordurile Start pentru limitarea arsenalelor nucleare. "Totul depinde de Washington", a insistat el.

Denunțând sancțiunile SUA împotriva Moscovei, el a spus că acestea reprezintă o „încercare fără precedent de a da o lovitură gravă diferitelor sectoare ale economiei ruse”.

Dar el a insistat că Rusia nu intenționează să expulzeze mass-media și companiile occidentale din țară, adăugând: „Nu vom escalada situația”.

Război Rusia - Ucraina, ziua 17

Trupele ruse continuă să lovească teritoriul Ucrainei pentru a șaptesprezecea zi la rând. Soldații lui Vladimir Putin şi-au extins pentru prima dată ofensiva spre vest, au atacat Dnipro și Luțk, în timp ce convoiul de blindate lung de peste 60 de kilometri, care se îndrepta spre capitală, a fost "dispersat şi redesfăşurat".

Autorităţile ucrainene au avertizat că situaţia din Mariupol este "critică" și nu se știe dacă ajutoarele vor putea ajunge în orașul încercuit. Cu câteva ore în urmă, la Kiev au sunat din nou sirenele alarmei aeriene, în timp ce se auzeau explozii puternice, iar la Cernihiv au fost înregistrate pagube însemnate. 

Sâmbătă, Belarus a anunţat că desfăşoară cinci unităţi de luptă la frontiera sudică pentru a preveni intrarea în ţară a unor "formaţiuni naţionaliste armate" din Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un oficial rus avertizează că Moscova consideră transporturile de arme către Ucraina drept „ținte legitime” pentru armată