Antena Meniu Search
x

Ucraina are nevoie de 48 de avioane F-16 pentru a se "elibera de agresor", susţine Ministerul ucrainean al Apărării

Ucraina are nevoie de patru escadrile de avioane americane de luptă de tip F-16 - adică de 48 de avioane în total -, pentru ”eliberarea ţării de agresor”, estimează într-un mesaj postat pe Twitter Ministerul ucrainean al Apărării.

de Redactia Observator

la 26.05.2023, 21:35

Ucraina are nevoie de 48 de avioane F-16 pentru a se "elibera de agresor", susţine Ministerul ucrainean al Apărării
- Profimedia

În urmă cu exact o săptămână, preşedintele american Joe Biden a deschis uşa livrării Kievului, de către alte ţări, a unor avioane americane de vânătoare de tip F-16, informează news.ro. Principalul avantaj al acestui tip de avion este polivalenţa acestuia, consideră experţii. Pentagonul a anunţat că nu va contesta transferul de avioane americane de vânătoare de tip F-16 Ucrainei de către terţe ţări.

Premierii britanic Rishi Sunak şi olandez mark Rutte au anunţat marţi, în marja unui summit al Consiliului Europei (CoE), la Reykjavik, că vor facilita înfiinţarea unei coaliţii internţaionale care să consolideze apărarea aeriană ucraineană. Preşedintele american Joe Biden i-a informat pe aliaţii europeni ai Statelor Unite că le va permite să transfere avioane americane de tip F-16 Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ucraina are nevoie de 48 de avioane F-16 pentru a se "elibera de agresor", susţine Ministerul ucrainean al Apărării